Momotaro thumb

The 1.500 ton inside pond of Momotaro

Vandaag, maandag 6 februari, heb ik mijn Japan trip vervolgd naar het zuiden van Japan. Samen met het KoiBito Japan team en Tjaard van Balen van KoiKichiWorld zal ik de voornaamste kwekers in het zuiden gaan bezoeken. Het is mijn eerste keer hier, dus ik ben erg benieuwd naar de verschillende tussen noord en zuid. De eerste dag hebben we Takigawa en Momotaro bezocht.

De dag begon met een 1,5 uur durende autorit van Okayama (de thuisbasis van KoiBito) naar Takigawa’s farm in the Hiroshima prefectuur. Takigawa is bekend om zijn Go-Sanke (voornamelijk Kohaku en Sanke), Goromo en Kujaku. Ook zijn er dikwijls Karashigoi te vinden. De president van de farm, Hiroaki Takigawa, begon de kwekerij in 1987, na 17 jaar lang het vak geleerd te hebben bij Sakai Fish Farm (hij was de eerste werknemer bij SFF). Wat mij het meest verbaasde van Takigawa is dat hij de kwekerij voornamelijk alleen runt!

Takigawa Koi Farm

Takigawa Koi Farm

Tjaard @ Takigawa selecting Karashigoi

Tjaard selecting Karashigoi tosai at Takigawa

Takigawa mudpond

The beautiful mud pond at Takigawa Koi Farm

Hierna zijn we terug naar Okayama gegaan om een bezoek te brengen aan de Momotaro Koi Farm. Hier heb een uitgebreide toer door de farm gemaakt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik erg onder de indruk ben van de grootte en hoeveelheden koihuizen en binnenvijvers (de grootste is 1.500.000 liter water!), de (voor Japanse standaard) high-tech filtersystemen en ook de grootte van de vis (tosai die eind juni geboren zijn met een gemiddelde lengte van nu al 35cm+).

Momotaro's newest house

Momotaro's newest house

The newest type of Bakki Shower's

The newest type of Bakki Shower's

Momotaro's famous filter media

Momotaro's famous filter media

The author of this blog in an empty 500 ton (500.000 liter!) concrete pond

The author of this blog in an empty 500 ton (500.000 liter!) concrete pond

Op dinsdag 7 februari zullen we naar de Momotaro auction gaan!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App