DSC_0029Eer; dat is waar het allemaal om te doen is op de All Japan Combined Nishikigoi Show. Een ceremonie met veel pracht en praal, officiële momenten en speeches. Een van die speeches was van de eigenaar Jitsuo Takagi die de Grand Champion in hoogsteigen persoon bij de gebroeders Dainichi uitzocht…

De trotse eigenaar Jitsuo Takagi-san bracht naast zijn dankbetuigingen ook de voorgeschiedenis van de pad naar het podium. De nu al legendarische Showa werd samen met twee andere vissen door hem zelf aangekocht bij Dainichi als nisai. Het jaar er op bleken er van de drie slechts twee naar tevredenheid te zijn ontwikkelt. Weer een seizoen later bleek dat er slechts een enkele goed genoeg was om zich verder te mogen ontwikkelen. Vanaf hier is de Showa naar Narita gegaan en aldaar verzorgd en gebracht tot wie en waar ze nu is. De Grand Champion van de All Japan 2012.
DSC_0023

Verder was vooral Felix Denanta de man in de schijnwerpers. Hij won de Supreme champion, Superior Champion, Superior Male Champion en nog wat grote awards. Hij was echt de man. Om de eerbetuiging van de Grand Champion voor jullie wat dichterbij te laten komen zie onderstaande sfeerimpressies van respectievelijk de formele en de informele eer, prachtig om te zien. Op een later tijdstip zal ik jullie nog meer vertellen over de prijsuitreiking.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

 1. hallo,

  De laatste dagen wordt de Narita koi farm vaak vernoemd. Ik vroeg me af of dit een koi bedrijf is die zich enkel bezig houd met het opkweken met koi van klanten? Of is het ook een gewone kweker.

  mvg,

 2. Hoi Thomas,

  De Narita Koi Farms is de bekendste Koi dealer ter wereld 🙂 Hij kan Koi uitzoeken, preparen voor de Koi Show en daarnaast kweekt hij ook nog eens (geweldige Chagoi bijvoorbeeld)!

  Groetjes,

  Bram

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App