Supreme thumb

The head of a giant!

Nu de winnaars zijn bekendgemaakt, wil ik jullie wat meer laten zien van de Supreme Champion. Eigenlijk is de naam voor deze prijs Jumbo Champion, maar ik vind deze toepasselijker voor de echte Jumbo Koi (een Doitsu Karashigoi van 112 centimeter). Iets anders: de stemming voor de Grand Champion was al na één ronde beslist, met 53 stemmen voor de Dainichi Showa en 30 voor deze Sakai Kohaku, wat haar de Supreme Champion Award opleverde.

Deze reus, gekweekt door Sakai Fish Farm, is enkel nanasai (in haar zesde levensjaar) en 95 centimeter groot! De eigenaar is Felix Denanta uit Indonesië. Ik denk dat hij een heel gelukkig man is, want hij won namelijk een heleboel grote prijzen op deze show. Naast de Supreme Champion, ook de Superior Champion (3e beste overal), Superior Male Champion (beste mannelijke Koi) en nog vele meer. Jammergenoeg is ze een schub kwijtgeraakt, doordat ze net voor de show een pijp had geraakt.

Bij deze nog een nieuwe foto:

Supreme Champion (95 cm)

Supreme Champion owned by Felix Denanta

En video:

 

Je zult haar trouwens waarschijnlijk volgend jaar weer tegenkomen op de show: Felix Denanta heeft de hoop dat ze minimaal een meter is!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

4 reacties

 1. Wat een kop met een nog machtigere body. Ook het pigment oogt zo mooi zacht. Erg jammer van het schubje al groeit die beslist wel terug, maar gratie is haar zeker niet vreemd. Prachtige video om van te smullen dat maruzome kiwa…

 2. Weer een prachtige kohaku! Ben wel benieuwd naar de jumbo champion van 112 cm die je hierboven beschrijft. Heb je ook foto’s van de MOST UNIQUE KOI ?

  En nog even vermelden dat het stuk voor stuk prachtige foto’s zijn.

  mvg,
  Thomas

 3. inderdaad een beauty waar alle komentaar overbodig lijkt.
  De Doitsu karashigoi van 112cm, wou ik ook wel eens meer foto’s van zien.Van welke kweeker is deze?

 4. Hallo,

  De jumbo van 112cm is de Jumbo Koi (zie Major Awards blog) en is van de kweker Konishi. Er is geen Most Unique Award op de All Japan Show, daarnaast is er wel genoeg unieks te zien (aan kwaliteit!) 🙂

  Groetjes,

  Bram

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App