Nishikigoi Vereniging NederlandWe gaan ruim 20 jaar terug in de tijd. De koihobby in Nederland staat in haar kinderschoenen. Toch vinden drie personen elkaar dankzij de hobby. Leen Wijngaard, Hugo Smal en John Gieles staan aan de basis van Nishikigoi Vereniging Nederland. Ik ben op bezoek bij lidnummer 1, Leen Wijngaard. Mede-oprichter en eerste voorzitter van onze vereniging.

Ik ben Leen een aantal keren tegengekomen op de Holland Koi Show, waar hij mij vertelde dat hij over een enorm archief beschikt, waardoor de eerste jaren van de N.V.N. goed zijn gedocumenteerd. Ik speelde al een tijdje met het idee om eens in de geschiedenis van onze vereniging te duiken en wat is nu een mooiere gelegenheid dan dit te doen, ter ere van KOI 100? Leen zit deze avond op zijn praatstoel en vertelt honderduit. Soms met een lach, maar soms ook met een zichtbaar verbeten gezicht. Het was een tijd van hoogte- en dieptepunten. Ik herken dat wel. Langzaam vorm ik me een beeld van de ups en downs die er bij deze pioniers toe hebben geleid, dat onze mooie vereniging het daglicht heeft gezien en dat u nu in dit schitterende boek zit te lezen.

Lees meer in Koi 100! magazine. Koi magazine verschijnt niet in de winkel. Voor meer informatie kijk je op www.nvn-koi.nl

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App