KVA, koi vijver adviesdienstZit niet iedereen te wachten tot het weer een stuk beter wordt en de temperaturen flink omhoog gaan? Ik kan in ieder geval niet wachten. De koi worden dan weer heerlijk actief en wat is er dan mooier om bij je vijver te zitten met een biertje en een bak voer om te genieten van onze gevinde vrienden. Zover is het helaas nog niet.

 

Nu is alles nog in rust. Als straks de temperatuur weer hoger wordt, zullen de vissen langzaam aan weer om voer gaan bedelen.  Let dan wel op wat je doet. Lees meer over deze wijze raad van de Koi Vijver Adviesdienst (KVA) in Koi100.

‘Marusei is ÈÈn van de grotere farms’

Marusei Koi Farm, beter bekend onder de naam van de eigenaar/oprichter (Yoshiyuki) Hirasawa, is de eerste farm die ik jaren geleden in Niigata bezocht. De farm wordt nu voornamelijk bestiert door zoon Seitaro Hirasawa. Zijn zoon, Maruhiro Hirasawa heeft inmiddels een eigen koifarm en verdient dus een eigen pagina in de koibijbel. Ik ben met Jeroen Dregmans op pad en trek een maand door Japan. We zijn net vanuit het warme Zuiden van Japan naar Niigata gereisd. Het giert van de regen. Marusei is ÈÈn van de grotere farms. Het verkoopgedeelte is in een enorme loods gevestigd. Rondom de loods bevinden zich, naast een enorme hoop troep, ook een aantal van de mudponds. Lees en zie alles hierover in de KOI100.

Lees deze stukjes van Wouter Zandbergen en Joop van Tol verder en nog veel meer in het superdikke 100e jubileumnummer van KOI, het lijfblad van de Nishikigoi Vereniging Nederland.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App