2012AllJapan

The 43rd All Japan Show will be held on 4 and 5 February

Volgend weekend (4 en 5 februari) is het weer zover, de All Japan Combined Nishikigoi Show! Deze show, ook wel kortweg de All Japan genoemd, is hét evenement waar het allemaal om draait voor de Koi scene. Dit jaar zal de 43e editie gaan plaatsvinden en ik zal er net als vorig jaar weer bij aanwezig zijn!

Waar de show afgelopen jaar werd gewonnen door een geweldig imposante Kohaku van Sakai Fish Farm en eigenaar Kris Kasemsarn (ook wel Mr. M), genaamd M Kohaku II, is het voor mij op dit moment gissen naar de mogelijke kanshebbers voor de Grand Champion titel.

Grand Champion van de All Japan Combined Nishikigoi Show van 2011

De enige Koi waar ik weet van heb welke aanwezig zal zijn op de show is een Dainichi Showa, vorig jaar nog Superior Champion, wat ook wel de derde beste Koi van de show betekent. Deze vis was toen nog rond de 79 centimeter groot en meet nu 84,5-85 centimeter volgens de laatste berichten uit Japan. Afhankelijk van de concurrentie, zal deze Showa mogelijk wederom hoge ogen gaan gooien op de 43e editie van de All Japan Show.

 

Superior Champion @ All Japan 2011

Na de show zal ik tevens afreizen naar de kwekers in het zuiden van Japan. Onder begeleiding van Olav Potuijt van KoiBito Japan en met Tjaard van Balen van KoiKichiWorld als reisgenoot en onder andere de Momotaro veiling van 7 februari bij gaan wonen. Naast KoiKichiWorld, hebben Kokugyo Koi ’t Viske en Koicenter Tiel een extra geste gedaan om deze reis naar Japan mogelijk te maken. Sponsoren, bedankt!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

  1. Wat een prachtige showa van dainichi. De kwalitiet van het sumi ziet er op de foto subliem uit. Kan je wat meer vertellen over haar leeftijd en welke bloedlijn ze is?

    Veel plezier in japan! Maak maar veel foto’s en filmpjes 😉

    mvg,
    Thomas Mostrey

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App