Kenny Baba van FD Food tijdens zijn presentatie

Kenny Baba van FD Food tijdens zijn presentatie

Kenneth “Kenny” Baba, eigenaar van het Japanse FD Food, bracht 23 en 24 januari een bezoek aan SIBO BV in Veghel. Hier gaf hij antwoord op de vraag waarom een groot deel van de Japanese koikwekers FD Food voeren. KoiQuestion was maandag jongstleden aanwezig om hiervan getuige te zijn.

Het antwoord op deze vraag luidt dat FD Food enkel van hoge kwaliteit grondstoffen gebruik maakt. Daarnaast zijn alle ingrediënten 100% natuurlijk en geschikt voor menselijke consumptie. Kenny gaat zelfs hoogstpersoonlijk op bezoek bij de leveranciers van de grondstoffen. Voor het vismeel gaat hij letterlijk in Tanzanië de boot op (boten waar vismeel wordt geproduceerd) om de kwaliteit van het vismeel te beoordelen. Hierdoor kan Kenny naar eigen zeggen de hoge kwaliteit van het voer garanderen. Met het uitgangspunt dat kwaliteit het belangrijkste is, is gelijk een reden voor de hoge kostprijs van het voer. Naar eigen zeggen heeft het voer in Japan de hoogste kostprijs in vergelijking met andere voersoorten.

Bij een groot deel van de kwekers, naar eigen zeggen 80% van de professionele koikwekers, voert FD Food. Onder andere Dainichi en Momotaro zijn vaste klant van het voer. Zij testen ook nieuwe recepturen en geven daarbij feedback over de behaalde resultaten, waardoor het voer daarop kan worden aangepast. Zo zal er zelfs aandachtig naar de resultaten in Europa worden geluisterd, daar hier weer andere omstandigheden zijn dan in Japan. Het verschil tussen Dainichi (die de Koi voornamelijk in mudponds laat opgroeien) en Momotaro (voornamelijk in betonnen binnenvijvers) ook enorm.

De aanwezige media vanuit de Benelux en Duitsland

De aanwezige media vanuit de Benelux en Duitsland

FD Food betekent letterlijk Fish and Dog Food en produceert naast Koivoer ook voer voor consumptievis en honden. Ze hebben zelfs een speciaal voer voor blindegeleidenhonden ontwikkeld. Blindengeleidehonden ondervinden namelijk vaak enorme stress door het continu moeten opletten op hun eigenaar. Dit voer zorgt voor stressvermindering, waardoor de levensverwachting van deze honden aantonend is verlengd. Het voer heeft veel overeenkomsten met FD Food Supplement, dat zorgt voor stressvermindering en een goede gezondheid en weerstand van de koi.

Ik wil hierbij SIBO bedanken voor de uitnodiging voor deze interessante avond.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

  1. Hallo
    Een vraag over fd voer ,mijn dealer verkoopt mij 15 kilo fd voer ,wat over een maand , de houdbaarheid heeft bereikt . Kan ik hier mee doorvoeren ,en niks van aantrekken ,wat hij zegt.ik zeg hem maar waarom staat er dan een houdbaar datum op

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App