The Maruchi greenhouse of Dainichi

The Maruchi greenhouse of Dainichi

Ik ben er nog niet klaar mee, met het geven van een overzicht van hoe de Dainichi Koi Farm hun vissen houdt gedurende de winter. Met dit blog wil ik jullie een video laten zien van een koihuis met daarin wat hogere kwaliteit Koi. Dit huis, genaamd Maruchi (de Japanse term voor koisok), is voornamelijk gevuld met nisai, maar ook enkele sansai en oudere Koi.

Deze video is een week voor de eerste Dainichi veiling gemaakt, waarbij alle de te veilen vissen in dit koihuis zwemmen. In de laatste grote vijver, welke een volume heeft van 81 ton (81.000 liter), zwemmen enkele speciale jumbo Koi, waaronder de Best in Variety Goshiki van de All Japan Show van 2010. In het begin van de video zie je mijn vriend en collega Sakamaki.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

4 reacties