Ik denk dat er tegenwoordig maar weinig mensen zijn die de verschrikkingen van de ziekte met die akelige naam ‘kanker’ niet van dichtbij hebben meegemaakt. De Nishikigoi Vereniging Nederland organiseert samen met voerfabrikant House of Kata een grow out contest met Karashigoi van de Japanse kweker Takigawa. De opbrengst komt ten goede aan KIKA!

Of het nu om een familielid, een collega of een buurtgenoot gaat, het is en blijft een ziekte die vaak de maximale tol eist. Extra schrijnend wordt het als kanker de macht grijpt over het leven van een kind.

Er zal nog heel veel onderzoek en ontwikkeling nodig zijn voordat de medische wereld de strijd tegen kanker zal kunnen winnen. Voor al dat onderzoek is geld nodig, heel veel geld.  KIKA (Kinderen Kankervrij) werft fondsen, die ten goede komen aan de zeven kinderkankercentra in Nederland.

Om precies te zijn: aan onderzoek waarmee deze centra versneld therapieën beschikbaar willen maken voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Minder pijn en strijd. En meer genezing en kwaliteit. Dat is waarvoor KiKa uw steun vraagt.

En dat is nou precies waar de actie van de N.V.N. en House of Kata om draait! Een nobel streven waar ík graag aan meedoe en die het vermelden zeker waard is. En als mooie bijkomstigheid worden de deelnemers misschien wel beloond met een fantastische jumbo Koi in hun vijvers… Voor details en inschrijving: KIKA-actie 

Update 24-januari-2012:

Ik werd er door één van de mensen achter het koivrienden forum op geattendeerd dat er ook in België een dergelijke actie plaatsvindt. House of Kata heeft hiervoor contact gelegd met het forum. De actie zal daar grotendeels op dezelfde manier verlopen als in Nederland. Het verschil is echter dat de opbrengst daar ten goede komt aan het Belgische kinderkanker fonds. Voor onze Vlaamse lezers is hier meer info beschikbaar.

Comments are closed.