Best in variety ShusuiTijdens het brainstormen over een bijdrage aan deze 100e editie van de KOI, wilde ik mijzelf eens flink uitdagen. Ditmaal geen artikel over het leven als koi-kweker of over het herkennen van potentie bij koi, maar een artikel over de 100 meest populaire koi-varieteiten! Simpelweg een foto met naam van de varieteit en kleurstelling is zo gepiept, maar als je iets dieper wilt gaan… 

Dat er ruim 100 verschillende varieteiten van de door ons geliefkoosde gekleurde karper zijn is een feit, maar het is een enorme uitdaging om de diepere betekenis van 1 bepaalde varieteit te achterhalen. Wisten jullie namelijk al dat Bekko letterlijk schildpaddenschild betekent en de ‘Koi’ en ‘Haku’ van Kohaku simpelweg voor de woorden rood en wit staat? En waarom wordt een bepaald patroontype van de Goshiki omschreven als geplette-bonen-achtige-patroon? Je leest het allemaal in deze driedelige serie van de 100 meest populaire koi-varieteiten.

Lees meer in Koi 100!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

  1. Hey Bart, anders ik wel. Ik hoor er wel wat van, maar ook wij tasten in het donker over hoe mooi de Koi100 wel niet zal worden uiteindelijk. Zie er erg naar uit…

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App