polen thumb

The villa on the farm...

De Yoshikigoi Farm, welke eerder bekend stond onder de naam Tessa Koi Farm, bevindt zich in Polen en bestaat nu pas vijf jaar. Maar wat ze tot dusver hebben bereikt, is indrukwekkend. Op de afgelopen Holland Koi Show wonnen zij namelijk de Most Unique Koi en Senior Tategoi met hun eigen gekweekte vissen. De toekomstplannen zijn zelfs nog indrukwekkender… 

Op het moment heeft de farm 50 vijvers om Koi fry op te groeien en ongeveer 30 vijvers om grotere Koi op te groeien. Daarnaast zijn er verwarmde binnenvijvers, ongeveer 20 stuks. De plannen voor het jaar 2012 zullen de tosaivijvers verdubbelen (van 50 naar 100) en 20 extra vijvers om grote vis op te laten groeien. Er zullen ook meer binnenvijvers gebouwd worden, 18 stuks in totaal. Het doel voor de kweek van dit jaar is ook duidelijk: 10 miljoen (10.000.000) vis kweken!

Ik had eerlijk gezegd niet verwacht om zulke beloftevolle vissen aan te treffen tijdens mijn bezoek deze maand. Lichaamsbouw, lengte, kleur: het ziet er allemaal zeer beloftevol uit bij veel exemplaren. De toekomst zal vertellen of ik gelijk heb hierover, maar ik denk dat er zeker enkele Koi bij zitten die indruk op je zal maken op een toekomstige Koi Show!

polen 2

One of the Koi houses with 9 heated concrete ponds

polen 1

The 50 ponds to grow fry during Summer time

A video of some Yoshikigoi for koishow entry in 2012:

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

3 reacties

 1. Goed om je er weer eens bij te hebben Bram. Ook en zeker mooi om te lezen dat we toch iets meer dan je verwachting hebben kunnen waarmaken.
  Groet uit Polen
  Jos

 2. Engel Kromhout van der Meer on

  Leuk om te lezen Bram.
  En ik bedoel zeker leuk dat er dus ook kwaliteitskoi uit andere landen kunnen komen!
  Erg mooie vis.
  Waar kun je deze in Nederland kopen?
  Yoshikigoi Farm succes voor de toekomst!

  Groet,
  Engel