showa 1 thumb

Tricolore at it's best...

Gekocht als jumbo tosai in het voorjaar van 2010. Mijn eerste aankoop in Japan, gelijk van een van ’s werelds grootste namen in de wergeld: Dainichi. Haar lengte van 32 centimeter was niet reusachtig, maar haar huid en lichaamsbouw zagen er erg beloftevol uit. Check deze blog om haar ontwikkeling tot nu toe the zien…Ze meet nu 63 centimeter als sansai. Een verschil van maar liefst 73 centimeter met de KoiQuestion Mascotte, maar dan heb ik jullie nog niet verteld dat deze Showa niet meer in Japan zwemt… Ze zwemt namelijk in Polen en groeit op onder de supervisie van de werknemers van de Yoshikigoi Farm.

showa 1

Sansai Dainichi Showa - 63 cm

En ook een video van deze zwemmende belofte: Ik ben erg blij dat ze haar prachtige huid heeft kunnen behouden. Vooral het dikke beni (rood) ziet er super uit, wat normaliter het zwakste punt is van de Showa. Haar lichaamsbouw ziet eruit alsoft ze een kleine nisai is, maar dat is in mijn opinie juist een pluspunt. Dit betekent dat ze nog niet de breedte in groeit, maar eerst in de lengterichting. Ik hoop (en denk) dat ze nog een tijd zal doorgroeien, waarbij gestaag haar lichaamsmassa toeneemt. Het Beni zal daarbij nog dikker worden en het Sumi (zwart) doorkomen. Later zal ik nog een vergelijking met hoe ze er vroeger uitzag, publiceren. Voor mij blijft ze nog steeds een grote belofte voor de toekomst…

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

3 reacties

 1. Jeroen Van Gaalen on

  Bram, wat zijn de verwachtingen voor te bereiken lengte? Wat verwacht je zelf en hoe kijkt Jos er tegenaan? Bij 80+ op deze kwaliteit een kandidaat GC op de shows!

 2. Hoi Thomas,

  Deze Koi heb ik destijds aangekocht tijdens een trip samen met Jos in het voorjaar van 2010. Die link linkt naar Momotaro, daar komt ze echter niet vandaan, maar van Dainichi. Ik weet niet of er later mee gekweekt gaat worden, shows zullen haar ook zeker wel goed afgaan denk ik.

  Qua lengte zal ze de 85+ wel overschrijden, ben ik van mening. Als ze zo door ontwikkelt als ze nu doet, voorspelt het in ieder geval veel goeds voor de toekomst!

  Groetjes,

  Bram