pota tosai thumb small

Some tategoi Showa from the oyagoi named Pota

Sinds de ikeage van de tosai welke vanaf midden september heeft plaatsgevonden, doen de tategoi hun ronden in de koihuizen van Dainichi. Ongeveer 6000 beloftevolle tosai worden in 40 verwarmde (24°C) binnenvijvers van 20.000 liter gemiddeld gehouden. Net voor mijn vertrek, heb ik een video gemaakt van hoe sommige tosai worden gehouden.

Elke morgen om 8.00 uur checkt Osame-san zijn koihuizen (hij heeft de verantwoordelijkheid over twee koihuizen). Eén is gevuld met tosai, de ander met azukarigoi (Koi van hobbyisten en dealers welke op de farm doorgroeien). Elke morgen wordt het water gespoeld (ongeveer 500 liter per spoeling) om de bezinkkamers schoon te maken. Op de video is Osame-san gefocust op het gedrag van de tosai, om te kijken of het allemaal gezond rondzwemt. Het moet geweldig zijn om verantwoordelijk te zijn voor de ontwikkeling van zo’n grote hoeveelheid beloftevolle Koi. Misschien wel een toekomstige kampioen!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

2 reacties

  1. Mistig daar … de voermachines zullen wel vastlopen van al dat vocht lijkt me.
    Leuk filmpje weer!