The British Koi Keepers SocietyIn een recente vergadering werd er door 4 van de 5 show comité leden beslist dat de ‘the National Koi show’ van de British Koi-Keepers Society in Engeland, geen doorgang zal vinden in 2012. Dat is balen want de show staat bekend om zijn hoge kwaliteit. Benadrukt wordt dat deze beslissing niet licht werd genomen en het gezien de problematiek rondom de Koi Show de enige logische keus was…

De redenen die tot deze beslissing hebben geleid, zo geeft de voorzitter Dave Pope transparant toe, liggen vooral in het ontbreken van mankracht, ontbrekende animo van dealers cq sponsoren en de gestegen kosten van vooral de accommodatie. Alhoewel een klein verlies ingecalculeerd was en er best welwillendheid bestaat, wil de organisatie geen show organiseren, zonder er zeker van te zijn dat de randvoorwaarden en met name de gezondheid van de ingezette Koi geen risico lopen.

De laatste kampioen van 2010

De allereerste kampioen van 1976

 

 

Het geeft maar weer eens aan hoeveel er bij komt kijken om zo een show te organiseren. Met het opstellen van wat vaten en het open draaien van een kraan ben je er niet. er zijn veel rollen te vervullen van catering tot legering en van beveiliging tot het controleren van de waterwaardes. Koi Shows over de hele wereld worden gedragen door met name vrijwilligers. Het cancelen is des te meer zuur omdat de show ook het afgelopen jaar geen doorgang vond.

bron: http://www.bkks.co.uk

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

  1. Engel Kromhout van der Meer on

    Dat is dan jammer.
    Hieruit blijkt des te meer hoe trots wij mogen/moeten zijn op de shows die hier wel doorgaan.
    Wat zoals maar weer blijkt geheel gedragen wordt door de vrijwilligers en de sponsorenm want zonder deze mensen/bedrijven staan wij nergens.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App