gift hirata san

ブラム means buramu, referring to Bram

Watashi wa kowaisugiru! Het kan misschien komen door het achtergrondgeluid in het koihuis, of door zijn slechte oren, maar het zal hoogstwaarschijnlijk aan mijn Japans hebben gelegen: ik probeerde te zeggen dat ik te eng was voor de Sanke. Niet zomaar een Sanke, maar mijn Sanke! Een cadeau van één van mijn beste vrienden in Japan, Hirata-san!

Hirata-san (zijn volledige naam is Takashi Hirasawa) is sinds zijn 19e werknemer bij de Dainichi Koi Farm. In de lente van 2012 zal hij met pensioen gaan. Je moet weten dat hij al 59 jaar oud is nu, met een ervaring van 40 (!) jaar als koikweker! Zijnde de sensei van Futoshi, Hiroshi and Shigeru Mano, is hij een zeer gerespecteerde man. En ik ben ook één van zijn studenten! Als ik hem aan het werk zag, leek alles zo gemakkelijk. Niet alleen de senbetsu (selectie), maar ook zijn handling met de netten, de vissen, de knopen (ja, die heb je zeker nodig als koikweker!), noem het maar op! En dan nog het mooiste: iedereen kan met hem communiceren, ondanks zijn sterke accent! Hirata-san is een erg toegankelijk persoon welke bereid is om iedereen wat te leren, wat hem een erg makkelijk persoon in de omvang maakt.

hirata and bram

Me and my good old friend Hirata san

gift hirata san big

Hirata's present to me, a gift to cherish

Naast zijn werk bij Dainichi, runt hij ook zijn eigen Koi farm en maakt hij gebruik van de Dainichi bloedlijnen. Ik heb Hirata-san af en toe geholpen met het afvissen van een vijver, een shipment of het verplaatsen van Koi voor of na de dagelijkse werkzaamheden bij Dainichi. Om deze reden heb ik een cadeau gekregen! Zie hier, een sansai Sanke van 56cm, een Koi welke me altijd zal herinneren aan mijn goede vriend!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

3 reacties

  1. She’s a Beauty Bram….
    thing you’ve helped this man an awfull lot seeing what present he gave you!
    keep us posted on this sanke!

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App