Matsue Kohaku Jeroen

Show kwaliteit?

Lang niet iedere Koi-eigenaar is in het bezit van Koi die hij of zij zou laten meedoen in een Koi-show, puur omdat ze vinden dat ze kwalitatief daarvoor te kort komen. Van de mensen die wel in die gelukkige omstandigheid zijn over show-waardige vissen te beschikken, zijn er velen die hun juweeltjes de stress van transport en show willen besparen. Voor beide groepen Koi-houders is er echter een podium waar ze hun vissen kunnen laten beoordelen in een competitie.

Ik val zelf absoluut in categorie 1. Ik weet van mijn vissen dat ze niet snel show-waardig zullen zijn. Mijn budget is er niet naar en ook mijn vijver zal niet aanzetten tot jumbo Koi. En toch zwemmen er een paar Koi rond die ik best wel eens in een kleine opzet wilde laten meedoen in een competitie. En dus werd het tijd om er een te selecteren en in te schrijven voor de Koi-Idol competitie. Koi-Idol is een initiatief dat je in staat stelt om je Koi te laten participeren in een on-line Koi Show. Je stuurt een foto van je Koi in en laat het oordelen over aan de mening van andere hobbyisten en bezoekers. Ook een heuse jury zal een oordeel over de ingezonden Koi laten vellen. Uiteraard werd het de Kohaku die ik eerder dit jaar kocht bij een aankoopactie.

Kohaku Jeroen van Gaalen

Heel de maand november kon er gestemd worden op 13 ingeschreven Koi. Regelmatig keek ik even hoe het ervoor stond en ik was al heel tevreden toen mijn visje meer dan 100 stemmen behaalde. Op basis van het aantal stemmen zou ik net buiten de prijzen vallen, maar het juryrapport zorgde ervoor dat ik een plaatsje kon stijgen. Mijn Kohaku uit de aankoopactie blijkt hiermee goed voor een vierde plaats en dat betekent voor mij dat ik een jaarabonnement heb verdiend van de KoiWijzer, het glossy magazine van Koi2000.

KoiWijzer op de deurmat

De nieuwste KoiWijzer valt nu ook bij Jeroen op de deurmat

Uiteraard was ik al heel tevreden met de kwaliteit van mijn visje maar het is wel heel leuk om het dan door de jury van Koi-Idol bevestigd te zien. Ik ga komend jaar genieten van mijn visje en mijn gewonnen Koi-lectuur.

Koi-Idol is onderdeel van Koi Gate, een initiatief van liefhebbers vader en zoon, Piet en Marc van Leest.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

  1. Jeroen Van Gaalen on

    Afgelopen maand heb ik in de eerste verkiezing van 2012 meegedaan met een Sanke van kweker Hirasawa. Een eervolle tweede plaats behaald. In de uitslag werd maar weer eens duidelijk dat de mening van de jury zwaar meetelt. (en terecht moet ik zeggen)

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App