Goshiki Conias 75cm, rokusai (thumbnail)

Not a Showa, but a Goshiki was the most expensive fish on the Dainichi auction...

De Dainichi Auction is op z’n eind. Het is een groot succes geweest volgens Shigeru-san, welke ik net na de veiling heb gesproken. In totaal zijn er 205 Koi geveild, voornamelijk nisai (157 stuks), maar ook enkele zeer speciale grote vissen. Eén van hen, de Best in Variety Goshiki van de All Japan Koi Show van 2010, werd ook op de veiling aangeboden. En, zoals verwacht, werd ze de uiteindelijk de duurste Koi van de veiling…

Het is niet gepast om prijzen te noemen, maar ga er maar vanuit dat je een zeer luxe auto kan aankopen van dit geld! Deze Goshiki was aangekocht door Futoshi Mano op de All Japan Show, nadat ze de Best in Variety Award had gewonnen. Je moet weten dat een koikweker ook een hobbyist is en geniet van het zien van andere variëteiten, enkel dan diegene die ze zelf kweken. Wanneer je een bezoekje aan Dainichi brengt, zul je dit ook wel merken: Karashigoi, Aka Matsuba, Kujaku, Ginrin Kohaku, Yamabuki, Shusui, Purachina en nog meer zwemmen in de binnenvijvers van het grote koihuis rondt. Het grappige hiervan is: deze vissen kunnen gemakkelijk meedingen voor Best in Variety Awards op bijvoorbeeld de All Japan Show!

Deze Goshiki is nu 75 centimeter, rokusai (in haar zesde levensjaar) en gekweekt door Conias (of Hiroi), één van de meest bekende kwekerijen op het gebied van Goshiki. Geniet van de schoonheid van dit exemplaar, welke wordt gekenmerkt door haar mameshiborimon (‘mame’ betekent boon, ‘shibori’ pletten en ‘mon’ refereert naar ‘mono’ wat patroon betekent), wat zoiets als geplette-bonen-achtige-patroon betekent, refererende naar de zwarte stippen verdeeld over de witte delen van het lichaam van de vis.

Goshiki Conias 75cm, rokusai

The Best in Variety Goshiki of the 2010 All Japan Show

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

3 reacties