D.K.C's promise for future shows...

promising

Na Europa’s meest bekende Koi dealer te zijn geworden na hun overwinning op de 41e Rinyukai Show, waren ze dit jaar waar aanwezig. Je hebt waarschijnlijk al wel door over wie ik het heb: Danny en Mie van Danny’s Koi Café uit België! Vorig jaar won D.K.C. (daar hun naam waarschijnlijk te lang is, zie je altijd D.K.C. bij de showresultaten in de magazines) de Grand Champion op deze Rinyukai met de nu wereldberoemde Yondan Kohaku van Nogami, genaamd Pandora. Later werd ze ook nog eens Supreme Champion op de All Japan Koi Show van dit jaar en won ze de Asia Cup. Deze keer waren ze terug om te zien hoe de Koi van de klanten het deze keer er vanaf zouden brengen. Voor mij was een Kohaku, eigendom van Nederlandse hobbyist Harry van der Hout, de grootste ruwe diamant op de show!

Wederom een Yondan (vierstaps) Kohaku, maar ditmaal komt ze van de Sakai Fish Farm. Ze meet nu 87 centimeter en luistert naar de naam Vertigo. Op de 42e editie van de Rinyukai, won ze de prijs voor beste Kohaku. Met een Kohaku als zowel Grand als Supreme Champion, kun je stellen dat ze de beste Kohaku was achter deze twee Koi. Ik kan me eerlijkgezegd wel voorstellen waarom ze nu nog niet met de grootste eer er vandoor is gegaan, daar haar huid nog een ‘creme’-achtige look had. Echter, ik ben er vrij zeker van dat haar huid alleen nog maar witter en witter zal gaan worden vanaf nu. Daarnaast wisten Danny en Mie mij te vertellen dat deze Kohaku bij de beste vijf Kohaku van Sakai Fish Farm hoort op dit moment. Dit belooft dus wat voor de toekomst!

Kohaku 87 cm 1 kohaku 85bu+

Best Kohaku Rinyuaki 2011 - Dealer: Danny's Koi Café, owner: Harry van der Hout

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

  1. Jeroen Van Gaalen on

    Blijft een schitterende kohaku die we nog wel vaker in de prijzen zullen zien vallen.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App