De politie in Vietnam heeft zich een der oudste vistechnieken opnieuw eigen gemaakt. Gewapend met een werpnet trekken zij er op uit om hun prooi in een hinderlaag te lokken en te vangen. Die prooi echter, betreft geen sappige snoekbaars of malse makreel. Het zijn niet eens vissen waar de geüniformeerde dienst het op heeft gemunt…

 

Ik weet nog goed dat ik de Griekse rivierviskust met jullie deelde. Hierbij werd een werpnet gebruikt om kleine vissen mee te vangen in de rivierbedding. Nabij de Vietnamese hoofdstad Hanoi, in de stad Thanh Hoa wordt het gereedschap gebruikt om een maatschappelijk probleem letterlijk aan banden te leggen. Als krijgers creëren zij een hinderlaag in afwachting van de opwachting van een plaag; wegracers. Hardrijdende motorrijders zijn er in overvloed en erg brutaal. Om de snelheidsduivels een halt toe te roepen, werd de visnetmethode ingezet.  De agenten gooien een visnet over het achterwiel van de motor wanneer de hardrijders weigeren te stoppen. Het wiel raakt op die manier in het net verstrikt, waarna de bestuurder overmeesterd kan worden. Er werden reeds 21 vissen aan de haak geslagen. gewonden vielen er nog niet.

traffic police, Hanoi, Vietnam
This travel blog photo’s source is TravelPod page: Avoiding the traffic in Hanoi

Moeilijk voor te stellen dat een dergelijke opsporingsmethode de Nederlandse straten zou kleuren. Dat zou slecht aflopen zo schat ik in. Nee, visnetten gebruiken wij liever daarvoor waartoe zij bedoeld zijn…

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App