Supreme Champion thumb

The Supreme/Jumbo Champion of the 42nd Rinyukai Show!

Mijn excuses voor de late publicatie van de Supreme Champion van de Rinyukai van afgelopen weekend. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat ik weer terug in Nederland ben! Een lange vlucht, een verhuizing en mijn start aan de universiteit waren allemaal onderdeel van deze vertraging. Maar laten we ons nu focussen op de Supreme (op deze show wordt de nummer twee ook wel Jumbo Champion genoemd) Champio: Deze Yondan (vierstaps) Kohaku is 94 centimeter lang, gekweekt door Sakai Fish Farm en in het bezit van Yohanes Jusuf uit (als ik het goed heb) Indonesië.  

 

 

Er zijn niet veel worden nodig om deze vis te beschrijven, geniet van de schoonheid van deze Jumbo Kohaku van de Sakai Fish Farm:

Supreme Champion

Supreme Champion Rinyukai 2011, owned by Yohanes Jusuf

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

 1. Bram,

  Weet jij toevallig waarom deze vis niet de Grandchampion geworden is?
  Als ik de twee vissen naast elkaar leg vind ik vanaf de foto de body van deze vis mooier. Verder zie ik niet wat de grandchampion beter heeft dan deze. Tevens is deze nog 4 cm langer ook.

  • Hoi Jan,

   De huidkwaliteit van deze Koi is simpelweg niet zo glanzend als die van de GC. Daarnaast heeft ze op haar laatste hiban onscherp sashi, iets wat de GC ontbreekt. Dit zijn de voornaamste punten waardoor deze SFF Kohaku, in mijn ogen, niet de winnaar is geworden van de Rinyukai.

   Groetjes,

   Bram

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App