Dainichi Gachapin Showa 73 cm

Dainichi Gachapin Showa 73 cm

De grootste Sansai van de Japanse kweker Dainichi dit jaar is een Gachapin Showa van een verbijsterende 73cm. Waar slechts 2,5 jaar geleden een minuscule larve zijn ei verliet, zwemt nu een betoverende driekleur van driekwart meter. Geheel onbekend is deze vis niet voor jullie… Het is namelijk, jawel, KoiQuestion’s mascotte…

De Gachapin Showa beschikt over een formidabele bouw en huidkwaliteit. Het patroon is er eentje waar je van moet houden en overwegend zwart. Misschien is het omdat je je eigen kinderen nooit lelijk vind, maar ik vind het echt een machtige Koi die niets dan kracht uitstraalt. We zijn er dan ook supertrots op. Als nisai mat zij rond de 60cm. Een ongekende groei van 13 cm dus, daar waar we ook met 7cm al tevreden zouden zijn hoor. De kweker, Shigeru Mano, herkende de vis meteen en dat is beslist ook een goed teken. Bram vistte de Koi zelf af en hoe spannend dat ook wel niet was. Later meer hierover en een vergelijking van de ontwikkeling. Voor nu kun je genieten van Dainichi’s grootste sansai; een Gachapin Showa van KoiQuestion! Wat vind jij er van?

Dainichi Gachapin Showa 73 cm

Dainichi Gachapin Showa 73 cm

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

8 reacties

  1. Arie Mallegrom on

    Het is er inderdaad eentje waar je van moet houden. Ik vind hem mooi!!! Huidkwaliteit spat van de foto af. Ook de groei mag je heel erg blij mee zijn.
    Wat mij wel meteen op valt is de ongelijkheid van de borstvinnen. De linker lijkt groter als de rechter (vanaf de foto gezien)

    Komt dit door de foto of is dit echt zo?

  2. Jeroen Van Gaalen on

    Indrukwekkende Showa! Ook ik ben benieuwd naar de vinnen… Bram, kun je hier uitsluitsel over geven?

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App