Grand Champion Rinyukai 2011 thumb

Here she is: the Grand Champion of the Rinyukai 2011!

Dit is het moment waarop jullie allemaal hebben gewacht; vorig jaar was de titel voor Danny’s Koi Cafe uit Belgie en het jaar daarvoor ging de beker naar Kris Kasemsarn (Mr. M) uit Thailand. En dit jaar; gaat de grote prijs weer naar een buitenlander? Het antwoord laat niet langer op zich wachten en luidt “nee”. De winnaar van de 42 editie van de Rinyukai Koi Show is geworden Satoshi Murakawa…

De uiterst vriendelijke 65-jarige Japanner kocht zijn prijswinnende Kohaku als nisai van de Maruyama Koi Farm waarna ze nog een jaar onder toezicht van de kweker is verbleven. Hierop werd ze opgegroeid op de Narita Koi Farm. Nu meet ze exact 90cm in haar zesde levensjaar (rokusai). Indrukwekkend is ze zeker alsook karakteristiek. Deze vis vergeet je niet zomaar…

Grand Champion Rinyukai 2011 small

Grand Champion Rinyukai 2011

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

4 reacties

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App