Rinyukai thumb

The pool area was certainly an appropriate name for the show today…

Vandaag was het de tweede dag van de Rinyukai koi Show 2011. nafdat alle Koi uitgezet waren in de vaten, kon er nu gejureerd worden. Na de openingsceremonie, het retourneren van de victorie-vlag door Narita Koi Farm en het voorstellen van de 15-koppige jury kon het oordelen beginnen, maar niet voordat er enkele assistenten aan de judgingteams werden gekoppeld…Deze 42e editie werden de vijftien juryleden verdeeld in vijf groepen.  Daarna was het tijd om aand deze groepen enkele assistenten toe te wijzen. Gretig bood ik mijn diensten aan. Het is grappig te weten dat ik de assistent was van zowel de winnaar van de Grand Champion als van de Supreme Champion

Schouder aan schouder met Hoshikin en Sakai

Ik werd toegevoegd aan de groep van Yoshimichi Sakai (Sakai Fish Farm, Hiroshima), Futoshi Maruyama (Maruyama Koi Farm) and Katsuyuki Hoshino (Hoshikin Koi Farm). Onze hoofdtaak bestond uit het begeleiden van de juryleden naar de verschillende vaten wanneer zij driftig doen aan hun koi vergelijking. Verder is het ook vooral het ophouden van een paraplu en de zuurstof even afknijpen voor een betere blik. Niet uiterst spannend zou je denken, maar het gaf me wel de kans om vanaf de eerste rang mee te maken hoe deze grootheden van koi kwekers naar Koi kijken op zo een show. Ons team mocht een oordeel vellen over de 30bu, 55 bu en 80 bu klasse. De 30 bu is gemakkelijk, je hoeft enkel de plastic zakken waarin deze Koi worden gejureerd naast elkaar te leggen om een goede overweging te kunnen maken. De 80 bu klasse was wel even een ander verhaal. Tenminste een elftal aan dergelijke Kohaku was er in de show gebracht, hetgeen ons heen en weer (en weer heen en weer terug heen en weer) liet lopen tussen de verschillende vaten.

Rinyukai 2011 judging team

My judging team, contending the breeders: Yoshimichi Sakai (the boss of Sakai Fish Farm, Hiroshima), Futoshi Maruyama (Maruyama Koi Farm) and Katsuyuki Hoshino (Hoshikin Koi Farm).

Rinyukai 2011 overview show

An overview of the show ground which also shows the really bad weather of today: lot’s and lot’s of rain!

I kan hier nog veel meer over vertellen, want interessant was het zeker. Ook de derde broer van dainichi uit Toyama was een assistent in mijn team. Nu moet ik me opmaken (lees: droge kleding aantrekken) voor het feest van vanavond. Grand Champion van de 42e editie van de Rinyukai is dus geworden een Kohaku van Maruyama Koi Farm zoals je al in een video hebt kunnen zien. Supreme Champion werd een Kohaku van Sakai Fish Farm. vanwege het weer kon ik geen foto’s make, maar morgen nog een kans…

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App