Niigata Nogyosai

Hope to see more Koi tomorrow when it is light!

De 42e editie van de Rinyukai Show neemt plaats op het terrein van dit hotel. Toen wij hier arriveerden, rond 17.00, was het al donker. De snelle ronde die ik over het terrein langs de vaten maakte, maakte me duidelijk dat er nog maar weinig grote Koi aanwezig waren…

Vandaag begon de lange reis naar huis… In eerdere instanties wanneer ik Japan verliet, nam ik de trein naar Narita Airport om naar huis te vliegen, nu stapte ik tezamen met mijn bagage een drie tons truck in met Koi als lading! Deze truck had meer reizigers dan enkel mijzelf: Hisato Nogami, Shigeru Mano en Futoshi Mano, welke ook de chauffeur was vandaag. Nadat ik afscheid had genomen van de staff en de Mano familie, verlieten we Ojiya om een avontuurlijke tocht naar het New Otani Hotel in Tokyo te maken.

Het grappige van deze show vind ik de entree-tijd van de Koi: van15.00 tot en met 20.00. Toen wij arriveerden, waren er nauwelijks Koi in de vaten, wat betekent dat het merendeel van de deelnemers na 18.00 zijn ingebracht! Ik hoop ze morgen wél te zien, wanneer het licht is. Shigeru en ik hadden vandaag allebei een lichte verkoudheid opgelopen, wat ons na het loslaten van de Koi al snel terug naar het hotel bracht. Om die reden heb ik ook geen foto’s van de show, maar ik beloof jullie dat ik het morgen goedmaak!

De jurering zal morgen om 9.00 starten, in de middag zullen jullie weten wie de winnaar is geworden van de 42e editie van de Rinyukai Show in het jaar 2011!

Grand Champion @ All Japan 2011

The winner of 2009: Mr. M`s (Kris Kasemsarn) Sakai Fish Farm Kohaku

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App