Preparing the pond for ikeage

Het spijt me van de ietwat vertraagde updates, maar op dit moment is het simpelweg gewoon enorm druk. De voornaamste activiteiten op dit moment zijn het uitvoeren van ikeage, de voorbereiding van de ikeage middels het leeg laten lopen van de vijvers en daarnaast ook de verkoop van de Koi. In deze blog wil ik  jullie twee videos van de ikeage van nisai Showa van oyagoi Daruma tonen. Daruma betekent dharma, de leer van Boeddha. Ze is geen beroemd ouderdier (op dit moment!) zoals Sakura or Kokugyo, maar dat komt enkel doordat ze een nieuw ouderdier is. Je zult verbaasd zijn over  de kwaliteit van de vis die je in de videos zult treffen. Voor mij persoonlijk behoren deze Showa tot de betere nisai van dit moment…

Geniet van onderstaande videos. De eerste laat beelden zien van het liften van de Koi door de auteur tezamen met Nagai-san.  

De tweede video laat beelden zien van Koi in het zwembadje, met een gedetailleerd beeld van de Koi.  

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

4 reacties

  1. Wat moet je hier nog bij vertellen , geweldige koi .
    Super fijn werk, daar ga je niet moe van worden .

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App