Oya Asagi close up on scales

Oya Asagi close up on scales

Prominente Koi werden er ingebracht op de Shinkokai Niigata Breeders Auction 2011, die gisteren werd gehouden in de Japanse prefectuur. Men zou denken dat het een gosanke zou zijn, die er met het hoogste bod vandoor zou gaan. Tegen al die verwachtingen in echter, bleek een 78cm grote Asagi van de Oya Koi Farm goed voor het hoogste bod…

 

 

De Oya Koi Farm is de bezieling van Kataoka-san, een befaamd kweker vanwege vooral zijn Sanke ook, maar dat zijn Asagi hier niet voor onder doen, blijkt wel uit deze prestatie. Het is niet alleen het ongelofelijk mooie net-patroon en het prachtig geplaatste hi dat deze vis zo onweerstaanbaar maakt. De huid is erg helder en beschikt over een prachtige glans met een fonkeling aan de schubranden zoals op de detailfoto zichtbaar is. Met bijna 80cm is ze ook beslist geen klein meisje meer, maar dat ze geweldenaren als de Kohaku, Sanke en Showa van alle topkwekers de baas zou overstijgen aangaande het aandeel in de prijzenpot had niemand durven denken. Naar alle verwachting zal ze haar opwachting gaan maken op de eerstvolgende All Japan Koi Show in 2012.

Oya Asagi 78cm

Oya Asagi 78cm

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App