Kohaku cheek

Welke is uw favoriet?

Onnavolgbaar veel Koi worden aan de oppervlakte gebracht tijdens de herfstoogst. De vele handelaren en hobbyisten die erop afkomen als bijen op de honing, lijken in deze tijd onverzadigbaar. Reden te meer om de Shinkokai Niigata Breeders Auction te bezoeken. Op deze veiling worden namelijk Koi van maar liefst 60 verschillende kwekers per opbod verkocht. Voor de kweker een ideale mogelijkheid om eens te laten zien wat hij zoals in huis heeft en voor de aanwezigen een kans op iets bijzonder moois. De veiling staat bekend om de uiterst hoge kwaliteit aan Koi. Misschien zit er wel iets voor u bij?

Wilt u bieden op een van de Koi dan kan dat wellicht via een aanwezige handelaar. Op onze Koi Hunt pagina vind u een overzicht van de dealers die momenteel aanwezig zijn in Japan en wellicht een biedbordje voor u omhoog kunnen houden. Houdt er rekening mee dat er boven het maximaal te bieden bedrag door u gesteld nog transportkosten overheen komen en wellicht een commissie voor de handelaar.  De dealer kan u hierover meer vertellen, maar wees er wel vlug bij, de veiling is reeds over drie dagen op 8 november.

 

In totaal gaat het om meer dan 200 Koi van 60 verschillende kwekers. Een compleet overzicht vind u op de Japanse webpagina van de Shinkokai. Hieronder vind u een selectie van de Gosanke die er van eigenaar zullen wisselen. Per varieteit (Kohaku, Sanke, Showa) heb ik mijn persoonlijke favorieten nummer 1 en 2 aangegeven middels PF1 en PF2. Wat is jouw favoriet?

Isa Showa 73cm

Isa Showa 73cm

Dainichi Showa 63cm

Dainichi Showa 63cm (Wellicht de Beste Koi van de auction? (PF1)

Dainichi Showa 62cm

Dainichi Showa 62cm (PF2)

Isa Showa 65cm

Isa Showa 65cm

Oya Sanke 54cm

Oya Sanke 54cm (PF2)

Nogami kohaku 68cm

Nogami kohaku 68cm (PF1)

Nogami Showa 56cm

Nogami Showa 56cm

Yamamatsu Sanke 57cm

Yamamatsu Sanke 57cm

Yamamatsu Showa 62cm

Yamamatsu Showa 62cm

Marudo Kohaku 53cm

Marudo Kohaku 53cm

Marudo Showa 52cm

Marudo Showa 52cm

Hashino Showa 58cm

Hashino Showa 58cm

Maruju Showa Sanshoku 50cm

Maruju Showa Sanshoku 50cm

Maruju Kohaku 60cm

Maruju Kohaku 60cm

Nagashima Showa 52cm

Nagashima Showa 52cm

Wada Kohaku 53cm

Wada Kohaku 53cm

Sekiguchi Showa 47cm

Sekiguchi Showa 47cm

Sekiguchi Showa 48cm

Sekiguchi Showa 48cm

Sakamaki Kohaku 68cm

Sakamaki Kohaku 68cm

Murata Sanke 51cm

Murata Sanke 51cm

Marusho Showa 38cm

Marusho Showa 38cm

Shintaro Kohaku 50cm

Shintaro Kohaku 50cm

Torazo Sanke 64cm

Torazo Sanke 64cm (PF 1)

Torazo Kohaku 61cm

Torazo Kohaku 61cm (PF2)

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App