Bram verblijft zeven maanden in Japan

De verslagen van Bram verwennen onze Koi papillen veelvuldig en telkens wacht ik met smart op zijn volgende belevingen. Meer dan eens eindigen zijn leerzame video’s met een Japanse opmerking, inhoudende dat Bram maar weer eens aan het werk moet. Maar of ’s werelds meest intensieve Koi student ook daadwerkelijk hard werkt blijft meestal buiten schot van de lens. Nu echter, hebben we het echte bewijs gevonden zo denken we. Niemand minder dan de Shacho (baas) zelf legde een onwaarschijnlijk stukje inspanning vast op beeld in een alleszeggende pose…

 

De ikeage is naar mijn mening de mooiste tijd in een kwekersbestaan. een rijd van nieuwschierigheid, verwondering en verbazing, maar het is onderwijl wel keihard werken zo heb ook ik vorig jaar mogen vernemen. De nagenoeg leegstaande mudpounds laten een steile wand achter. Penibel en een hele verantwoording om met de Koi van duizenden Euro de wal omhoog te lopen, maar wanneer dit geklaard is moet ook het net weer omhoog gesjouwd worden…

Dainichi Staff earning their credits. picture by Futoshi Mano

Futoshi Mano, de oudste van de gebroeders Dainichi wist Bram,  maar ook de rest van zijn staff vast te leggen in deze nu al historische pose. Naast al het monnikenwerk van de senbetsu, toont dit wederom aan welke noeste arbeid er benodigd is vooraleer de mooiste Nishikigoi bij jou en hobbyisten over de hele wereld in de vijver hun rondes kunnen doen. Keep it up Bram!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App