Nogami wins Grand Champion!

Ik had vandaag nog net even tijd om na het werk de show te bezoeken rond half vijf ’s middags. Dit gaf me jammergenoeg weinig tijd om een rondje langs alle vaten te maken. Dus ik ben daarom gelijk naar het grote vat van de Grand Champion gelopen, aan de rechterzijde van de ingang. Wat ik daar zag, was een Kohaku, 82 centimeter lang en gekweekt door Hisato Nogami van de Nogami Koi Farm. Gefeliciteerd Hisato-san, je flikt het hem weer na drie jaar!

 

 

Ik heb niet meer details over deze vis anders dan de kweker, de lengte en dat deze Kohaku vorig jaar het beste van alle Koi was in de 75bu (70-75 centimeter) klasse was. Dit betekent dat ze minstens 7 centimeter is gegroeid in vergelijking met vorig jaar! Voor meer details moet ik wachten tot morgen. Voor nu, geniet van de foto van de Grand Champion van de 51e editie van de Niigata Nogyosai!

Grand Champion 82bu @ Niigata Nogyosai 2011

Grand Champion 82bu @ Niigata Nogyosai 2011

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App