My favourite of Dainichi`s 8 entries to the Niigata Nogyosai

Op zaterdag 29 en zondag 30 oktober, zal de eerste grote Koi show van dit najaar worden gehouden. Ik praat hier over de Niigata Nogyosai, de 51e editie wel te verstaan, waar enkel kwekers uit Niigata Koi mogen inzetten op de show. Elk jaar is het weer enorm interessant om te zien wat voor prachtige vissen de kwekers inzetten. In deze blog wil ik jullie de deelnemers van Dainichi introduceren!

 

Afgelopen editie is gewonnen door de Isa Koi Farm met een indrukwekkende Showa, de editie daarvoor door Dainichi met een Kuchibeni Kohaku.Natuurlijk wil Dainichi op een sportieve manier revanche nemen en ik denk dat ze zeker een hele goede kans maken dit jaar! Ik denk niet dat ik veel woorden benodigd ben om Dainichi`s deelnemers aan de 51e Niigata Nogyosai te beschrijven. Geniet van de pracht van deze jumbo Go-Sanke!

 

Dainich Showa 77 centimeter

Dainich Kohaku 80 centimeter

Dainich Showa 85 centimeter

Dainich Kohaku 84 centimeter

Dainich Sanke 80 centimeter

Dainich Showa 83 centimeter

Dainich Kohaku 90 centimeter

Dainich Shiro Utsuri (approximately 63 centimeter)

Dit zijn alle acht de deelnemers. Mijn favoriet is de 83 centimeter lange Showa en ik ben zeer benieuwd wat voor prestatie ze zal leveren op de Nogyosai. Ik laat het jullie zo snel mogelijk weten!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

5 reacties

  1. Mooie vissen maar wat mij opvalt dat verval bij het hoofd van de kohaku 80cm en showa van 83cm of vertekend de foto dat heel erg? Is dit typerend voor vissen van dainichi?

    Gr Jan

  2. Jeroen Van Gaalen on

    Practvissen maar ik zag op facebook een foto van een Nogami kohaku van 82 cm die er met de GC-titel vandoor ging…

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App