Sanke senbetsu performed by a pro like Hirata-san is really an art

Om terug te komen op mijn vorige blog die over de tweede senbetsu (selectie) van Marin Junior nakomelingen ging, moet dit misschien nog raarder zijn om te lezen, gezien het onderwerp van deze blog. Want ik ga jullie tonen hoe je een eerste senbetsu uitvoerd van Sanke! Ik plaats al mijn blogs op chronologische volgorde, wat wil zeggen dat deze eerste senbetsu na die tweede senbetsu van de Marin Junior Kohaku heeft plaatsgevonden. Dit komt doordat we hier drie verschillende kweekrondes hebben uitgevoerd van twee juni tot en met midden augustus! In deze blog probeer ik jullie uit te leggen hoe je Sanke selecteerd.

Bekijk en geniet van de video in HD!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

5 reacties

 1. Ik vind deze heel leerrijk ! Dank u 🙂

  Maar als ik het goed heb, kijk je in dit geval alleen naar Sanke, dus Showa of Kohaku gaan er sowieso tussenuit, ook al zijn ze goed ?

  Jeroen

 2. Hier zal men gauw denken: “Wat zonde van al die visjes in de emmer….”. Volgens mij is het de enige manier om deze kwaliteit te handhaven. Interessant te zien. Hoeveel zullen er bij de volgende senbetstu eruit gaan?

 3. Jeroen Van Gaalen on

  Ik vind het uitzoeken van een grote sanke al vrij moeilijk. Laat staan dit soort lengtes. Ben benieuwd naar hoe deze zullen opgroeien.
  Er wordt op dit moment nog geen foto’s gemaakt om de ontwikkeling te volgen?

 4. Hoi allen,

  Bedankt voor de reacties.

  Jeroen: We kijken vooral naar Sanke, maar als er een goede Kohaku of Shiro Bekko bij zit, dan gaat ie ook zeker door hoor! (goede) Showa ben ik eigenlijk nog nooit tegengekomen.

  Ingo: Daar heb je helemaal gelijk in! Meestal gaat er bij elke selectie ongeveer 10% van het totaal door.

  Jeroen: Hoe kleiner, hoe moelijker te selecteren. En daarnaast: selectie is iets anders dan geld uitgeven aan een koi 😉

  Foto`s worden pas in het voorjaar gemaakt, wanneer de tategoi de mudponds in gaan.

  Groetjes,

  Bram

 5. Heel erg leerzaam! Nu is ook heel duidelijk te zien welke visjes je “waarom” selecteerd!

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App