My Showa in the mud pond

In mijn vorige blog heb ik jullie een video getoond van de senbetsu van mijn ‘Pota’ Showa. Na iedere senbetsu wordt de kwaliteit van de geselecteerde Koi besproken en dat bezorgd me zo nu en dan enorm leerzame momenten.  Na de senbetsu heb ik een willekeurige tategoi geschept en in een bowl geplaatst om deze eens van dichtbij te bekijken. Dit geeft je een goede indruk van hoe een Dainichi Showa er nu eigenlijk uit ziet wanneer zij nog slechts twee maanden oud zijn.

 

 

De vissen waarvoor ik de zorg draag hier op de Dainichi Koi Farm werden bestempeld als zijnde van de hoogste kwaliteit die nu rond zwemmen op de farm! Je kunt begrijpen dat ik hierop wel erg trots ben want ik ben echt letterlijk de enige die naar de vissen in de vijf betreffende vijvers omkijkt…Zet de video op HD kwaliteit en dan kun je mee genieten van de details.

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

2 reacties

 1. Jeroen Van Gaalen on

  Ik ben zeer benieuwd hoe dit soort visjes uiteindelijk op zal groeien. Het valt me op dat de beni-patronen bij de getoonde visjes niet echt evenwichtig zijn. Gaat daar nog verandeing in komen Bram?

 2. Hoi Jeroen,

  Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat het beni op verschillende plaatsen op het sumi ligt. Bij Dainichi showa trekt het sumi langzaam onderhuids naarmate de vissen opgroeien. Het verschil zit hem echter in de diepte en intensiteit van het sumi wat er voor zal zorgen dat het sumi op een bepaald gebied wegtrekt of blijft.

  Beni blijft altijd op dezelfde plek, het is het sumi wat wegtrekt of blijft. Een jonge showa die op het eerste oog op een hi utsuri lijkt kan dus uitgroeien tot een hele mooie klassieke showa!

  Ik hoop dat ik het je zo een beetje heb kunnen duidelijk maken.

  Groetjes,

  Bram

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App