This time second senbetsu!

Excuses voor de wat late updates van mijn zijde, maar het is hier echt een enorm drukke periode op het moment. Lange werkdagen van 5.30 in de morgen tot 18.00 en vele andere activiteiten maken het met niet makkelijk om up-to-date te blijven. Bij deze een update van `mijn` Showa. Met mijn Showa bedoel ik de vissen waar ik de volledige verantwoordelijkheid over heb gedurende het mudpondseizoen. De tweede senbetsu (selectie) is nu geweest en natuurlijk heb ik een video gemaakt van de shacho (de baas) die zijn visie voor wat bertreft de selectie toepast. Pota Showa toont haar potentie terwijl ze kritisch wordt geoberveerd…

In het geval je mijn voorgaande blogs niet gelezen hebt: Pota is de naam van de oyagoi (ouderdier) van mijn Showa. Veel plezier bij het bestuderen van de video die ik heb gemaakt gedurende de tweede senbetsu:

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

4 reacties

 1. Echt een fantastische video! Je voelt de rust en concentratie terwijl Futoshi de vissen selecteert. Pure afgunst overvalt me ik droom weg bij de gedachte dit ook weer eens mee te mogen maken.

 2. Mooi, weer, om te zien die senbetsu.
  Vraagje van mij nu zie ik er nog hele rode en hele witte en kohaku tussen zitten. Waarom zijn deze er bij de eerste senbetsu al niet uit gehaald?

 3. Hoi Jan,

  Bedankt voor je reactie.

  Sommige Kohaku zijn expres weer teruggezet in de mudpond, daar ze gewoon goede vissen zijn. Het merendeel had inderdaad al uitgeselecteerd moeten zijn bij de eerste selectie. Maar de benigoi, shiro muji en dergelijke zijn niet geselecteerd tijdens de eerste selectie, daar ze niet zijn gevangen voorafgaand aan de senbetsu! Een vijver met veel blubber of obstakels maakt het erg lastig om alle vissen te vangen, ondanks dat we af en toe vier keer de vijver afslepen.

  Zelfs na de derde senbetsu zitten er af en toe nog dergelijke vissen bij, die hebben dus geluk tot aan de ikeage!

  Groetjes,

  Bram

 4. Bram,

  Bedankt voor je antwoordt helemaal duidelijk zo.
  Ik kon het antwoordt zelf niet verzinnen.
  Ik blijf je met veel interesse volgen.
  Veel plezier en su6 verder nog.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App