oplettendheid bij de lezing over KHV

Tijdens de 19e editie van de Holland Koi Show in Arcen gaf KoiQuestion een tweetal lezingen in de Koi University. De onderwerpen die dr. Janine Doorduin en Tiebo Jacobs bespraken met hun toehoorders waren respectievelijk gosanke en het Koi Herpes Virus (KHV). Na deze uiteenzettingen werd de oplettendheid van de bezoekers op de proef gesteld door middel van een heuse quiz van twintig meerkeuzevragen. De uitslag…

 

Janine toont het herpesvirus op schaal. In het echt zijn ze minder aaibaar kan ik je verzekeren.

Nagenoeg alle antwoorden waren uit de lezingen te halen, maar natuurlijk is het allemaal veel informatie om in twee keer twintig minuten tot je te nemen. Toch ging het de deelnemers goed af. Met een gemiddelde van 5 fouten een voldoende om je rijbewijs te halen, maar helaas kunnen we maar twee mensen blij maken met de Nishikigoi Guide vanuit Japan, een handboek met een overzicht van alle kwekers en dealers in Japan. Het bepalen behoefde geen lootje trekken, want er waren twee ‘studenten’ met slechts drie foute antwoorden;

 • Hans Suyk

 • Hanneke Verbiest

Lezingen zijn leuk en leerzaam

Gefeliciteerd! Toch zijn ook de verliezers de winnaars bij KoiQuestion. We waren zeer verheugd de  deelnemers voor te gaan in genoemde onderwerpen en zijn dankbaar voor hun komst. Naast dat het voor de deelnemers een momentje is van kennis testen, is het voor ons ook een meetmomentje om te kijken of de informatie die we geven, wel goed over is gekomen. Om onze dankbaarheid te tonen, ontvangt iedere deelnemer dan ook een tegoedbon van de Modern Oosterse webwinkel b-Zen ter waarde van Euro 5,- Gefeliciteerd, want kennisdeling, mag beloont worden.

 

Alle deelnemers zijn middels email op de hoogte gebracht van de uitslag. We hopen dat de deelnemers de lezing als prettig hebben ervaren, er het nodige van op hebben gestoken en wellicht tot de volgende keer. Indien je de lezing wel hebt bijgewoond, maar na morgen nog geen email hebt ontvangen, laat het dan even weten.

Er werd streng gelet op afkijken tijdens het 'tentamen'

We hopen dat jullie iets hebben opgestoken

Bedankt dat jullie er waren!

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

4 reacties

 1. koitje harry alias harry marskamp on

  Ik heb in ieder geval genoten en hoop ook dat jullie beide volgend jaar weer zo’n voortreffelijke lezing geven.
  Ik ben dan zeker weer van de partij.

  groetjes Harry Marskamp alias Koitje Harry

 2. Hallo, jammer dat ik mijn man Hans Suyk niet kon verslaan met de quiz. Maar ik ben wel trots dat hij een van de winnaars is!
  Ik heb de lezing in ieder geval heel interessant gevonden en er veel van geleerd. We zien met spanning de koi bijbel tegemoet.
  Joyce Suyk

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App