This is the show vat for fish on the Ta-agari koi show, but don`t be worried!

We zijn maar net in de nieuwe maand, welke voor de koikwekers hier altijd in het teken staat van het oogsten van de tosai (koi welke dit jaar zijn geboren) Normaliter begint deze ikeage half september, maar bijna alle kwekers hebben hier een uitzondering voor gemaakt afgelopen week. Daar hadden ze een goede reden voor, omdat afgelopen zondag (4 september) de eerste show in het Niigata gebied deze herfst heeft plaatsgevonden. De naam van deze koi show is `Ta-agari koi show`, wat iets als `koi show voor de nieuw geoogsten` betekent. In andere woorden, enkel koi die dit jaar zijn geboren, mogen worden ingezet. Het was voor mij de eerste keer dat ik aanwezig was op een dergelijke (letterlijk) `kleine` show. De Grand Champion was een 20 centiemter lange Sanke van de kweker Takano Kohei. Ja, ik weet het: deze naam klinkt niet bekend in de oren. Dat komt omdat hij een hobbyist is! Lees verder en check het materiaal wat ik heb gemaakt gedurende de show!

 

Het grappige van deze show is dat deze erg kort is, maar wel erg populair onder de kwekers. Ik had het gevoel alsof elke kweker uit Niigata hier aanwezig was. Het was erg mooi om zoveel bekenden te zien en te spreken. De koi werden tussen 10.00 en 11.00 ingebracht, om 13.00 vond de jurering plaats en de prijsuitreiking om 15.00. Rond 15.30 was de show afgelopen en werden alle vissen weer door de kwekers mee naar huis genomen. Alle vissen bleven gedurende de show in de zak, of ze moesten een belangrijke award hebben gewonnen. Dan werden ze een in bowl geplaatst. Ongeveer 6-7 uur in een zak met voldoende water en zuurstof schaadt de vis gelukkig niet veel. Bekijk de onderstaande foto`s, het zegt veel meer dan enkel mijn woorden:

The showground

 

Grand Champion - bred by Takano Kohei

Reserve/Supreme Champion - bred by Takano Kohei

 

Third Champion - bred by Fujio Oomo (NND)

All the owners of the winners of the `Best in Variety`

 

Caretaker of the Koi farm of Takano Kohei-san

In een volgend blog zal ik een video posten van alle grote winnaars.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App