jumbo tategoi

Je gelooft het niet maar de Holland Koi Show 2011 is al weer een week geleden. Weken voorpret, stress & drukte met voorbereidingen van Tiebo zijn kant. Heel veel drukte, voorpret en soms wel irritaties van mijn kant. De grootste Koi Show ter wereld is steeds weer een heel gebeuren. Mijn eega is een koi addict in hart in nieren maar die liefde die hij voor de koi heeft heb ik niet in die mate. Ik vind het super om ze te bekijken, maar houdt eigenlijk niet van de drukte op zo een show. Bij de grotere koi kan ik me nog wel even dulden en het liefst voer ik die joekels vanuit de hand, dat vind ik echt fantastisch, maar dat mag helaas niet op de show. Al met al doet het mijn hart niet sneller kloppen.  Toch wil ik met jullie delen hoe ik het weekend heb beleefd. Nee dit is geen blog voor jou als Koi gek, maar voor je partner die ook wel eens twijfelt om mee te gaan en denkt; ‘Wat heb ik daar nou te zoeken?’

 

Vrijdag begon onze trip van Midwolda naar Arcen. Samen met ons gezinnetje & lieve vrienden Remy & Janine. Op de show aan gekomen was het lekker weer, droog en niet te warm, ideaal voor een show in de buitenlucht. Na eerst wat bezigheden te hebben volbracht voor KoiQuestion ging ik samen met mijn zoon de Holland Koi Show verkennen. Denkend aan hoe ik hier 3 jaar geleden voor het laatst liep met dat kleine jongentje in de buggy toen nog in mijn buik. Het was leuk om te snuffelen bij de stands, `oude bekenden` ontmoeten, nieuwe mensen ontmoeten en natuurlijk de koi bekijken. Want tja daar gaat het toch allemaal om. Sem kreeg nog een nieuwe shirt met natuurlijk een opdruk van koi met bijbehorende tekst.

Met mijn gezin. Sem draagt zijn nieuwe shirt; bloedgroep Koi+

 

Het aantal vrouwen op de HKS was toch niet gering

Er waren allerlei demonstraties en heel veel koopwaar en snuisterijen. Er liep zelfs iemand in bodypaint en het geheel deed eigenlijk aan als een gezellig winkelcentrum. Aangezien Sem met zijn 2,5 jaar nog steeds van een middagslaapje geniet en hij niet begreep dat hij ondanks de aanwezigheid van zoveel zwembadjes, maar niet mocht zwemmen en na een aantal uren op de Koi-Show te hebben vertoefd had Sem het wel gezien en zijn we richting het bungalowpark gegaan. Daar kon Sem heerlijk even slapen en ik de boel uitpakken zodat alles klaar stond wanneer Tiebo, Remy & Janine na een lange dag `thuis` kwamen. Ik heb Venlo ontdekt en gezorgd voor een bbq waar we heerlijk van genoten met iets zomerse temperaturen.

 

Dag 2 in Limburg, Arcen. Deze dag heb ik niet doorgebracht op de show. Na een jaar hard werken genoot ik dit weekend ook echt van vakantie en tijd samen met mijn zoon. De wekker ging om 08:00uur en het KoiQuestion team vertrok weer naar de Koi Show. We hadden een huisje ( zeg gerust huis ) van Hogenboom vakantie park, het park bevond zich 10 min. van de show af dus dat was ideaal te doen. De zon scheen heerlijk, de temperaturen stegen en ik ging bepakt en bezakt samen met Sem naar het strand. Ik had hem al weken beloofd dat als de zon goed scheen en we een korte broek aan konden ( ja leg het maar eens uit aan een 2 jarige ) we naar het strand gingen. En zaterdag was de dag! Spannend & genietend in het eerst nog koude water in de blote billen ( Sem natuurlijk… ) We hebben genoten! Kastelen gebouwd en gesloopt, samen zwemmen, mensen ontmoet, zonnebaden…. heerlijk!

Zoveel zwembadjes op de HKS, maar nu mocht de kleine Sem eindelijk badderen.

Bij thuis komst duurde het niet lang of de delegatie KoiQuestion kwamen ook weer terug na een vermoeide lange maar leuke dag op de Holland Koi Show. We zijn in Arcen gaan eten in een restaurant met een gigantisch terras aan het water, het zat er fantastisch met zo`n uitzicht. We hebben anderhalf uur moeten wachten ( nee hoor we zijn jullie niet vergeten … ) op ons eten maar het was het wachten waard. Heerlijk een wit biertje van onze Jan en na 2 glazen zat ik met giga blossen ( ik ben niet gemaakt voor alcohol ) te genieten van onze tijd in het mooie Limburg. Ons toetje haalden we bij een ijssalon waar ze een menu boek ipv menu kaart hadden aan heerlijkheden.

 

Dag 3, de laatste dag van de Holland Koi Show. Zal ik nog een dagje mee gaan? Ik zat in dubio… wel, niet, wel, niet, wel, niet… het werd niet. Ik had de show gezien, de vissen gezien en ik doe Sem er geen plezier mee daar weer uren rond te lopen. Soms is het wel vervelend, tuurlijk ik had ook graag wat meer tijd met het complete gezin doorgebracht ipv alleen de avond uren, maar ik sta achter Tiebo dat hij zich zo inzet voor KoiQuestion en de liefde voor koi en alles er om heen. En hij waardeert mij dat ik ook mijn eigen ding heb en dat maakt het tot een perfecte balans. Vandaag een heerlijke relaxte dag gehad en veel leuke dingen ondernomen & Tiebo en kornuiten waren zelfs rond 16:00 uur terug! In Venlo bij een zeer goede wok gegeten met zeer vriendelijk personeel.En daarna een voor ons ( Tiebo & Marion) nieuw spelletje met kaarten gedaan die natuurlijk werd gewonnen door team Remy & Marion.

Des avond had ik mijn gezinnetje dan toch weer lekker voor mezelf

Dag 4, deze dag staat niet in het teken van koi, vandaag geen koi, vandaag naar huis!! Onderweg weer eens in slaap gevallen….. en bij het wakker worden kon ik maar niet bedenken waar we waren…. Verrassing!!! We gingen naar de Apenheul. Terwijl iedereen sliep was Tiebo stiekem naar Apeldoorn gestuurd. Onwijs leuk, behalve dat de eerste aap op de kinderwagen van Sem hem meteen in zijn vinger beet …gelukkig was Sem zo stoer dat hij zijn dagje niet liet verpesten. Papa doet wel eens gek, maar dit waren toch de echte aapjes. Prachtig om te zien die dieren, al doet het me ook wel een beetje pijn als ik die chimpansees in de binnenhokken voor een glas zie zitten met tig mensen er om heen en foto`s maken. Eigenlijk niet veel ander dan een Koi Show wanneer je er bij nadenkt, maar dat is toch minder zielig. Ik hoop dat ze niet beter weten en toch gelukkig zijn.

Van de Koi SHow naar de Apenheul

Terugkijkend was het een fantastisch weekend en ook al ben je niet helemaal Koi mania, je kunt je er best vermaken. De show is veel meer dan alleen Koi met prachtige demonstraties en allerlei snuisterijen. Arcen heeft een prachtige omgeving en er is genoeg te beleven, zelfs met een kindje. Het gezelschap waar we mee waren was ook helemaal top, het is fijn om goede vrienden te hebben! Ik wou een reactie schrijven op een blog van Tiebo over het vertrek naar de Koi Show, alleen is het weel heel uitgebreid geworden dus waarom er geen blog van maken. Dan heb ik Tiebo morgen misschien wel eventjes voor mij helemaal alleen.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

2 reacties