na Koi diefstal, nu ook verduistering

Een geschil tussen een vermeend Koi hobbyist en een geldschieter schuilgaand achter de typische bedrijfsnaam ‘Win Win Investments’ heeft uiteindelijk de vissen gedupeerd. De Koi, die een gezamenlijke waarde vertegenwoordigden van zo’n 15.000 Euro werden inbracht als onderpand bij een 100.000 Euro lening die de in geldnood verkerende eigenaar dacht af te sluiten. Het geld zag de inmiddels failliet verklaarde man niet terug en ook naar zijn Koi kon hij fluiten…

 

Naast de Koi werd ook een exclusieve geluidsinstallatie van het merk Bang en Olufsen ter waarde van 32.440 Euro in het onderpand ingebracht evenals 3.000 Euro aan contanten. Geen van deze zag de eigenaar terug. Het geluidssysteem werd door de ogenschijnlijke geldverstrekker verkocht aan een derde en ook de Koi bleken niet meer in bezit van de oplichter. Met de lening als uitgangspunt werden de Koi legitiem onder de hoede van ‘Win Win’ gebracht, waarop deze er hoogstwaarschijnlijk handelingen mee heeft verricht als zijnde het zijn eigendom. Dit noemt men verduistering. Het is de eerste keer dat er zich publiekelijk een zaak aandient waarbij Koi werden verduisterd in plaats van verkocht.

Euro 15.000 kan de waarde van 1 Koi zijn, of van een heleboel.

De man werd bij veroordeelt tot betaling van een bedrag van € 50.440,00 (vijftigduizend vierhonderd veertig euro). Tussenkomst van een tweede gedaagde in het proces er voor gezorgd hebben dat er geen proper onderzoek plaats heeft kunnen hebben naar de huidige verblijfplaats van de Koi. Deze persoon  werd eveneens verdacht van heling van het geluidsapparatuur, doch werd vrijgesproken van enig blaam. Onbekend is over hoeveel Koi het daadwerkelijk gaat en over emotionele schade wordt niet gesproken.

bron: http://zoeken.rechtspraak.nl/detailpage.aspx?ljn=BR5735&utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.