De Koi Masseur

De Holland Koi Show 2011 was echt een feestje, voor jong en oud. Zo was er schmink voor de kleinsten, trommelfilters voor de echte gekken, koopjes voor de jagers en vooral veel Koi voor iedereen. En tussendoor kun je je laten masseren… of toch niet?! Dat was namelijk enkel voorbehouden aan de Koi. Paul Souren, doorgaans bestempeld tot koi masseur, gaf demonstraties van hoe je een Koi kunt masseren volgens bepaalde drukpunten en welke invloed dat heeft op diens gedrag en vitaliteit.

 

Temidden van een prachtige videocompilatie van de Holland Koi Show 2011 gemaakt door Sander Niessing, ben je getuige van en deel van het interview dat de leerling van de wijlen Japanse leermeester Shinji gaf aan de tv zender Limburg Live. Hierin ligt de Limburger ondermeer uit dat een Koi in een week handtam te maken is.

Met de weg die Paul Souren en zijn Shinji team bewandelen gaat een complete visie gepaard gebasseerd op natuurlijke voeding en ook een natuurlijke benadering die zij onderbrachten in een merk vernoemd naar zijn oude leermeester; Shinji

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.