The next generation

Op de tweede dag van Holland Koi Show van 2011 ben ik met mijn kinderen als echte toeristen over het showterrein gelopen. Afgelopen jaar hielp ik mee in een stand en in Appeltern, de locatie van een andere Nederlandse Koi show, was ik razende reporter voor KoiQuestion. Ik moet zeggen dat het toeristje-spelen me ook wel beviel. Camera in aanslag, hier en daar een praatje maken met bekenden van de verschillende fora en natuurlijk een hapje en een drankje in de bloedhete zon; gewoon ‘genieten’ zoals dat heet…

 

De meegebrachte zonnebrand was geen overbodige luxe. Bij aankomst in Arcen was het al een drukte van belang. Ik arriveerde met de kids rond kwart over tien en toen stond er al een lange rij bij de ingang. Gelukkig had ik door het leveren van een bijdrage aan Koi 96 een plaatsje op de gastenlijst van de NVN verworven (waarvoor dank) en daar was de rij een heel stuk korter. Meteen maar een rondje gemaakt langs de showvats. Over de winnaars van de belangrijkste prijzen hoef ik het al niet meer te hebben aangezien Tiebo daar al keurig over bericht heeft. Het ging me eigenlijk ook meer om wat er voor de rest allemaal te zien was. Ik wil jullie daarom trakteren op een paar foto’s zodat ook jullie die zoete smaak van Arcen (En dan bedoel ik niet Hertog Jan) nogmaals kunnen proeven;

Een stralende dag voor zowel de hobby als de hobbyist

Keuvelen en slenteren zijn doorgaans geen favoriete bezigheden, maar vandaag is een uitzondering

Ginrin Yuki Asagi

Kritisch kijken en begerig bewonderen

Impressive 'De Hoek' , waarom die bijnaam moge duidelijk zijn.

The champ

Fucurin op de 92cm grote Momotaro Sanke...

Er was ook een prachtige bonsai show; wonderbaarlijk om te zien.

Het was druk in de winkelstraat...

Shinji gehuld in de identiteit van vaders favoriet; de showa

Ook waren er veel andere dingen te zien met een Japanse oorsprong

Fantastische Doitsu Kohaku van Danny's Koi Cafe

Ik heb het weer prima naar mijn zin gehad en ik kijk alweer uit naar de diverse shows van komend jaar.

Fotografie: Jeroen van Gaalen; Remy Doekhi

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

2 reacties

  1. Hoi Jeroen,

    Bedankt voor het delen van jouw sfeerimpressie van Arcen. Vanuit het Japanse is het mooi om te zien dat de Holland Koi Show wederom een groot succes is geweest dit jaar.

    Ik zou zeggen: ga door op deze weg (met het bijdragen aan KQ). Je artikelen zijn van toegevoegde waarde!

    Groeten,

    Bram