Jeroen van Keulen ontvangt z'n prijzen in Duitsland

Het is een graag gezien gast op de diverse Koishows in Europa. Zowel op de Koi show in Duitsland als de Nederlandse shows weet Jeroen van Keulen steeds weer een der meest imposante show vats te presenteren. Ook de nodige prijzen won de dealer uit Nijverdal al, maar zo dicht bij het hoogste podium als vandaag was hij nog niet eerder. De dealer is dan ook zeer content met het resultaat dat voor hem nog een speciale betekenis heeft…

 

De Sanke waarvan we al eerder eventjes spraken in deze serie van berichtgeving rondom de Holland Koi Show 2011, wist dus de prijs van Supreme Champion te behalen. Dit wordt ook wel eens de reserve eerste prijs genoemd en is dus de op 1 na beste vis in de show, een hele eer, zo vind ook een dankbare Jeroen van Keulen;

Het was voor mij totaal onverwacht. Op voorhand weet je niet wat je te wachten staat en ook vanmorgen had ik de indruk dat er voldoende concurentie voor deze vis was. In de basis denk ik dat dit de derde vis van de show is, ware het niet dat de 92 cm lange sanke genaamd Shira Yuki een ‘vormfout’ vertoont. Dat neemt niet weg dat ik uiterst content ben met deze eer, voor mij namelijk heeft deze zilveren cup nog een gouden randje.

Supreme Champion Holland Koi Show 2011 foto: www.hollandkoishow.nl

Het blijkt dat deze driekleur reeds als tosai (Koi in het eerste levensjaar) door Jeroen werd aangekocht bij een lengte van 39 cm. Nu, in haar vijfde levensjaar en reeds in Nederland sinds 2008, tikt de edele schub net de 80 aan, een uiterst respectabele lengte. De vis maakte eerder al opwachting op de Interkoi Show en de HKS van vorig jaar. Het is een unieke prestatie dat een Supreme Champion door de eigenaar zelf werd uitgezocht op een dergelijk jonge leeftijd.

Vanaf een foto maakte ik mijn beslissing en bracht een bod uit. Dat deze toereikend was, is alleen mogelijk geweest door het ontbreken van sumi in het schoudergebied, hetgeen je idealiter wel ziet, doch de kwaliteit en vooral de bouw van het diertje deden mij overstag gaan. Indoen het sumi op de schouder aanwezig was, zou zij zeker het dubbele hebben gekost.

De dealer verwacht niet dat het een werkelijke bodybuilder zal worden, maar denkt wel de vis nog een centimeter of vijf verder te kunnen brengen in het komende jaar. De Sanke verblijfd binnen in een 100.000 liter bassin.

Jeroen ontvangt felicitaties van een collega dealer terwijl aan de tand gevoeld door KoiQuestion

Jeroen, gefeliciteerd met deze prachtige en respectabele prijs.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.