Shiro Utsuri - gosanke... of niet?

Het is altijd lastig om te doen tijdens een show, het geven van een lezing. Je weet van te voren immers niet wat voor mensen er binnen zullen lopen en of je lezing zal aansluiten bij het publiek. Toch gaan we de kans om mensen te inspireren en informeren niet uit de weg en zo deden Tiebo Jacobs en Janine Doorduin vol enthousiasme respectievelijk de onderwerpen ‘Gosanke‘ en het ‘Koi herpes Virus’ uit de doeken…

Waaruit bestaat nu de Gosanke en vooral waarom en waarom is dit zo belangrijk binnen de hobby, waarom is het in bijna alle gevallen een gosanke die het hoogste podium bestijgt, zijn enkele vragen waarop de bezoekers die de sprekers een luisterend oor gunden beantwoord zagen. De strekking hierbij was voornamelijk dat het Gosanke een begrip is vanuit de historie, dat het een diepe betekenis heeft voor de Japanner en dat de Shiro Utsuri of Tancho niet tot dit gosanke kan worden gerekend.

Janine bespreekt de aspecten van KHV met haar toehoorders

De lezing van dr. Janine Doorduin was minstens zo interessant en ging in op de zin en onzin rondom KHV. Wat is het en wat zijn de do’s en dont’s? Het blijkt een lastig onderwerp dat mensen wellicht afschrikt, maar ook goed doet beseffen hoe kwetsbaar de hobby kan zijn. Haar belangrijkste boodschap was dan ook: ‘Beware of KHV & Be aware of KHV.

Janine Doorduin toont haar herpes aan het publiek

Aan het eind werd er nog een kort quizje gehouden voor de bezoekers. Hiervoor worden enkele prijzen ter beschikking gesteld en de winnaars zullen hier op de website en middels email van op de hoogte gebracht. Al met al is het, ondanks de lichte zenuwen, fantastisch om te doen, zo’n lezing. Het stelt je in staat interactief bezig te zijn met hobbyisten en daar smullen we van. We willen de bezoekers bedanken voor hun komst en in de toekomst hopen we nog vele lezingen te kunnen geven.

Lezingen zijn spannend, maar toch ook fijn...

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

3 reacties

  1. koitje harry alias harry marskamp on

    Zelf kwam ik iets later, vond het in ieder geval een goeie lezing. Heel interessant.
    Bedankt Tiebo en Janine.

    Met vr. gr. Harry Marskamp alias Koitje Harry