Japanse juryleden vellen hun oordeel

De Holland Koi Show wordt elk jaar gejureerd door een keur aan internationale juryleden. Als zogenaamd ZNA chapter is het niet geoorloofd voor kwekers om te jureren zoals we dat gewend zijn op de National Koi- en Vijverdagen. Dit om uit te sluiten dat er commerciële belangen mee verwikkeld raken. De juryleden van de ZNA zijn echter zeer zeker wel kundig.  Hieraan gaat een strenge opleidinge n loopbaan vooraf. Er zullen maar liefst drie ZNA certified judges vanuit Japan hun oordeel vellen tezamen met 17 anderen uit maar liefst zeven verschillende landen zal de jury bestaan uit 20 mensen…

 

Japans jurylid Tomio Motada compleet met ZNA stropdas.

De juryleden zullen worden opgedeeld en ieder een eigen size en/of klasse toebedeeld krijgen. Maar niet voordat een ieder zijn stem uit mag brengen op de allerbeste, de Grand Champion. Dit is belangrijk omdat de Grand Champion is uitgesloten van verdere prijzen. Met gast juryleden vanuit Zuid Afrika (want ook daar is de Koi hobby populair), Zweden, Engeland, België en Australië is het een zeer internationaal gezelschap. Prachtig om te zien want het toont maar weer eens aan hoezeer onze hobby verbroederd.

 

Een Nederlandse jurylid heeft geen deel aan de Holland Koi Show 2011, doch de wedstrijdleiding en administratie zijn dat wel. Onderstaand een overzicht van de juryleden:

Japan Dhr. Muneaki Bajo (ZNA Certified Judge)
Tomio Motoda (ZNA Certified Judge)
Sadayuki Suzuki (ZNA Certified Judge)
Zuid Afrika Dhr. Brian Welch
Dhr. Raj Lalloo
Dhr. Larry Hubbard
Dhr. Willy Geldenhuys
Engeland Dhr. Bernie Woollands
Mrs. Christine Woolgar
Dhr. Bill Johnson
Dhr. Allan Tait
Dhr Lloyd Bartley
Australië Gerard McDonald
Kazuyo McDonald
Amerika Dhr. Bryan Bateman
Dhr. Steve Childers
Dhr. Dick Thomas
Zweden Stefan Malm
België Dhr. Dirck de Witte
Dhr. Rudi Van Den Broecke

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.