Sfeeropname van een eerdere editie

Heel de Koi-wereld staat weer op scherp, de Holland Koi Show staat op het punt van beginnen. Vrijwilligers en bouwers zijn druk bezig met de opbouw van het showterrein en de verschillende stands. Dealers en hobbyisten hebben hun toppers klaargestoomd om hun rondjes te zwemmen in de showvats. De grote vraag is natuurlijk welke vissen er dit jaar met de belangrijkste titels vandoor gaan. Maar natuurlijk is dat niet het enige waar het om draait op de HKS.

 

Voor vele hobbyisten is de HKS een echt dagje uit. Genieten van alles wat de hobby zo mooi maakt, zoeken naar koopjes, ontdekken wat de laatste nieuwtjes zijn op technisch gebied etc. Een rondje langs de showvats met de fotocamera in de aanslag en misschien wel pen en papier om zelf de favorieten te noteren. Of gewoon onder het genot van een hapje en drankje met andere hobbyisten kletsen over wat er allemaal te zien is. Kortom, voor elk wat wils. Onderstaand treft u een foto van de titelhouder, de Grand Champion Holland Koi Show 2010.

De titelhouder: Grand Champion Kohaku 85 cm van Danny's Koi Cafe foto:Rene Gerritzen

De vooruitzichten voor het weer zijn prima! Weeronline.nl geeft voor vrijdag en zondag een 7 en de zaterdag wordt zelfs met een 9 beloond. De temperatuur gaat dan richting de 25 graden en de neerslagkans is 5%. Als dat geen beursweer is…

Wat kunt u van KoiQuestion.com verwachten tijdens de Holland Koi Show? Uiteraard zullen we aanwezig zijn en zal dat wereldkundig gemaakt worden via twitter.Via dit medium zullen regelmatig nieuwtjes en bijzonderheden verspreid worden. Een ander digitaal medium waar we te vinden zijn is het digitale reclamebord en verder zullen auteurs Tiebo Jacobs en Janine Doorduin lezingen geven tijdens de show. Meer info hierover zal nog volgen maar voor eenieder die zijn / haar Koikennis wil vergroten is het bijwonen van dergelijke lezingen een aanrader.

 

Op de website van de Holland Koi Show is nog veel meer informatie te vinden. Zo is er een fotoverslag van de voorbereidingen en natuurlijk staat ook onderstaande plattegrond op de site. Daar is dan ook meteen te zien waar je favoriete Koidealer zijn stand heeft.

http://www.hollandkoishow.nl/content/index.php?catid=1015&opencatid=1015&catgroup=1000

plattegrond van de Holland Koi Show

 Alle factoren zijn dus aanwezig om er weer een onvergetelijk evenement van te maken. Wegblijven is geen optie; zadel onder de kont en gaan. 😉 Ik wens iedereen een fantastische Koi Show toe!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

3 reacties

 1. in gedachten loop ik er al rond. Met het mooie weer in het vooruitzicht kan ik niet wachten op weer eens een lekker gezonde portie KoiShow! Zie jullie daar.

 2. koitje harry alias harry marskamp on

  Beste koi liefhebbers , ik verheug me er op al .
  Het blijft de koi show der koi shows.
  Ga zeker naar de lezingen van Tiebo Jacobs en Janine Doorduin, lijkt me heel interessant.
  Ben er zelf op zaterdag en zondag.

  Ik zie je in ARCEN, bij de Holland Koi Show.

  Met vriendelijke koi groetjes van Koitje Harry alias Harry Marskamp