One of the many trees which could not hold grip...

Soms  lijkt het alsof het hier in Japan elke dag zonnig is gedurende de zomer. Nou, tot vorige week had ik die gedachte gelijk gegeven voor het jaar 2011. Aan het begin van deze maand begon het te regenen. De regen hield voor minimaal 2,5 dag aan en bleef non-stop uit de hemel komen. Zware regenval werd afgewisseld met lichte, maar stoppen deed het niet. Wanneer we een dergelijke regenval in Nederland hebben, zouden er hoogstwaarschijnlijk geen problemen ontstaan. Hier in Niigata lijkt alsof alles is gemaakt van klei en een combinatie met steile bergen, zware bomen en een heleboel water matched totaal niet, heb ik dus gemerkt…

 

De hevige regenval veroorzaakt niets ontziende modderstromen

De boom in de thumbnail is één van de vele welke naar beneden is gekomen gedurende of na deze periode van regen. Voor Dainichi was dit gelukkig de enige die in de vijvers is gevallen, maar vele anderen hebben wel enkele doorgangen naar vijvers versperd. Andere kwekers hebben het veel slechter getroffen, maar de exacte schade  weet ik ook niet precies. Hieronder kun je een video van een mudpond zien welke ernstige schade heeft opgelopen door de zware regenval:

 

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

1 reactie