The work is done

Op het moment van schrijven, zijn we al een tijdje klaar met kweken. Vorige week hebben we de laatste nieuwgeboren Kohaku jongbroed in de mudponds uitgezet. Niet veel later was het tijd voor hun ouders om hetzelfde te ondergaan. En ik was wederom de gelukkige om hun persoonlijke verhuizer te zijn! Maar voordat de ouderdieren werden uitgezet, heb ik nog snel een video geschoten tijdens het vervangen van het watr va nde transport tank met water van de vijver. Bekijk gewoon de video en aanbid de kwaliteit van Dainichi’s oyagoi!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

4 reacties

 1. Hoi Bram (naamgenoot)

  Als ik de artikelen van jou leest geniet ik er van
  Ik lees dat het lange werkdagen zijn
  En dat het ook best zwaar werk is
  Maar ik geloof ook best dat je er van geniet en al dit moois mag mee maken
  En dat je nu alles van de kweek mee maakt moet toch wel iets bijzonder zijn
  En ondanks de tijd die je voor je zelf heb en dan als nog even een artikel voor ons maakt tussen je huis werk voor school maakt (stage opleiding)
  Vindt ik dit toch wel heel dankbaar dat je dit met ons wil delen

  Wij hopen dus nog op vele mooie artikelen
  En groeten van
  Bram en Jessica

 2. Prachtige koi Bram
  De kwaliteit spat er gewoonweg af.
  Worden de koi allemaal in dezelfde vijver gelaten, zowel mannetjes als vrouwtjes? Of worden die toch nog apart gezet om eventuele nakweek te voorkomen?

 3. Bedankt allen voor de positieve reacties. Ik probeer zoveel mogelijk met jullie te delen van wat er zoal op een koi farm in japan gebeurd.

  Philip: de koi worden idd gescheiden om nakweek te voorkomen (en om de vissen hun welverdiende rust te geven 😉 )!

  Gr,

  Bram