Koi fish feeding frenzy

Koi zijn gek op eten en die gulzigheid, niet bepaald een van de deugden, maakt ons toch vaak erg blij. Deze zorgt namelijk voor oogstrelende taferelen aan het wateroppervlak die je als hobbyist behoorlijk in vervoering kunnen brengen. Soms wordt er wel eens ruzie gemaakt om dat ene korreltje en wat volgt is een spurt naar waar hun orgaan heeft opgevangen dat het korreltje zich zou moeten bevinden. Zo ook in de volgende video…

Het is echt bizar hoe deze overbezetting stand houdt en als een zwerm bijen reageert op het toegeworpen voer. Door de hoge bezetting is pure voedsel-nijd ontstaan waarbij de Koi niet schromen om te stapelen of een hersenschudding oplopen. Het is eigenlijk prachtig om eens te zien, maar absoluut niet begerenswaardig of aan te bevelen.

Een bezetting als deze is niet natuurlijk en nagenoeg niet te managen voor wat betreft de waterkwaliteit tenzij er grote wissels of continue verversing plaats heeft. Het water zal vlug verzadigd van schadelijke stoffen zijn en ook feromonen (hormonale signaalstoffen), zullen er in grote getale aanwezig zijn. Het ziet er grappig uit, maar er zullen ook zeker Koi beschadigd raken en onnodig sterven te midden van het tumult.

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Comments are closed.