An update of 'my' Showa

Enkele dagen geleden heb ik de Koi, waarover ik de verantwoordelijkheid draag hier op de Dainichi Koi farm, even weer op bewegend beeld vastgelegd. De Koi waren hier 51 dagen jong en zijn nu zo’n 5 a 6 centimeter lang. Wat me momenteel erg opvalt is dat de kleurintensiteit erg toeneemt. Het blijft een fantastisch fenomeen om de jonge Koi te volgen in hun ontwikkeling en ze bijna te zien groeien. En met hun lengte groeit ook de eetlust, haha. Naarmate de millimeters aan groei worden gewonnen en het zwarte pigment zich meer terugtrekt wordt ook het uiteindelijke patroon steeds meer zichtbaar…

Als student, die in de volksmond doorgaans een werkwoord maken van het woord ‘lui’, is de zeven dagen in de week werken in Japan soms best wel vermoeiend. Vergeef me daarom voor het gebrek aan enthousiasme in de video. Dat ik er nog steeds heel blij mee ben moge duidelijk zijn en ik kan niet wachten tot de volgende selectie van ‘mijn showa‘  😉 !

A proud author with his fish!

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

5 reacties

 1. Hallo allemaal,

  Bedankt voor jullie reacties. Tsja, wat er wordt gevoerd… Dat is zeker niet top-secret, ik ben namelijk een voeder-experiment aan het uitvoeren met twee verschillende voeren in verschillende voedergiften (% lichaamsgewicht dat verschilt). Ik voer het jongbroed met Nippai en FD Food, beide Japanse voeders.

  Gr,

  Bram

 2. Hallo,

  Ik had er even niet aan gedacht dat koi van deze lengte de kleinste mini-pallet’s al kunnen verorberen, vandaar dat ik me afvroeg wat ze te eten kregen.
  Wat krijgen ze eigenlijk als ze nog kleiner zijn ? Een ton artemia ? 🙂

  Jeroen