Tancho Midori ?!

De zon in Japan laat zich de laatste weken goed gelden tot temperaturen tussen de 35 en 40 graden Celcius. Het zijn dus hete dagen zo tijdens het cullen van de vele jonge vissen. Of het een zonnesteek is of keiharde werkjelijkheid, laten we dan ook maar even in het midden, maar Mitsunori Isa en zn staff hebben wel een heel zeldzame varieteit ontdekt. Tijdens het afvissen stuitten zij op een groene bewoner die vergezeld ging van een heuse oranje stip op het hoofd… De Tancho Midori?!

Uitzicht tijdens senbetsu aan de mudpound

Nee, geen groene Koi met rode stip. Het blijkt dat ook de kwekers zo af en toe een afleiding nodig hebben van het geconcentreerde werk. De showa kweker bij uitstek stuitte in een van zijn mudpounds op een wel heel aparte kikkervis. Deze waren namelijk voorzien van een oranje stip op het hoofd. Deze ‘Tancho Frog’, zoals de kweker ze noemt, zag hij nog nooit eerder. Ze worden onder de hoede gebracht van het nieuwste staflid ‘Muto’, daar hij expert is op het gebied van reptielen en amfibien.

Het was een toevallige ontdekking als deze die het ontstaan van de Nishikigoi kenmerkte; wanneer deze kikkers uit zullen groeien tot dragers van de Japanse vlag, zal de kweker ons getuige laten zijn…

http://www.isakoifarm.com/

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

1 reactie

  1. Hallo Tiebo, is deze ontdekking gedaan dit jaar? is de eerste vraag die bij mij opkomt.

    Laten we het niet hopen dat dit de eerste tekenen zijn van de nucleaire verontreiniging onstaan door de kernramp in Fukoshima.

    In Nederland heb ik gezien dat padden en kikkers soms vreemde vlekken hebben of zelfs misvormt zijn (drie pootjes i.p.v. vier). Dit schijnt te maken te hebben met de water kwaliteit waar de kikvorjes in opgroeien.

    Ik ben ook erg nieuwsgierig naar het onderzoek naar deze Tanco Frog’s, houd je ons op de hoogte?

    Groetjes

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App