Now its time for Marin Junior

Op dit moment zijn we beland in de drukste tijd van het seizoen van een koikweker. Het is zomer, het is heet, de oyagoi hebben succesvol gepaaid, nu is het tijd om hun nakomelingen de best mogelijke verzorging te bieden om op te groeien. Als onderdeel van deze ` verzorging` is senbetsu (selectie/culling) essentieel om de tategoi (Koi welke in de toekomst beter worden) de best mogelijke omstandigheden te bieden. Op 1 juli zijn we hiermee begonnen in het Kawaguchi gebied, waar 29 tosai vijvers bevinden welke voornamelijk met Showa en Kohaku gevuld zijn. Voordat we senbetsu kunnen doen, moet de vijver eerst afgevist worden. In deze blog toon ik jullie een video nadat we vijver hebben afgevist en de Koi in het verzamelnet bevinden.

De Koi in de video zijn nakomelingen van Marin Junior, dochter van Marin. Ze heeft dit jaar het 410.000 kego (fry) voortgebracht en is dit jaar ook het belangrijkste Kohaku ouderdier. Enjoy de video:

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App