Het leven begint hier

Het is werkelijk ongelovig, maar ‘Cats’ zoals het ouderdier voor Sanke heet op de Isa Koi Farm, heeft 2165 gram aan eitjes geproduceerd! Dat is zelfs meer dan vorig jaar, toen dacht de kweker al met een unicum van doen te hebben. Van deze kweek verwacht Mitsunori Isa, gestelijk vader en kweker van het gebroed, een goede vererving van het sumi alsook een goede groei. Cats zelf meet zo’n 95 cm…

Er werd een nieuwe techniek gebruikt om het aantal eitjes nauwkeurig te bepalen. Zo gebruiken ze voor de berekening dat 1 gram goed is voor 700 eitjes. Wanneer 90% hiervan uitkomt, betekent het1,5 miljoen(!) sanke fry. De kweker stelt er bijna bij weg te dromen, maar weet tegelijkertijd dat 1 fout er voor kan zorgen dat alles voor niets zal zijn geweest en zijn concentratie nu belangrijker is dan ooit. Want al heb je 10 miljoen eitjes, wanneer ze niet uitkomen door een domme fout of onzorgvuldigheid, dan valt de hele kweek en al diens potentie voor de toekomst in een keer weg.

Isa's Sanke Oyagoi Cat's 95 cm.

Wanneer deze kweek succesvol blijkt te zijn, zal de Isa Koi farm verder geen kweek zetten mbt Sanke en houdt ze ‘Cats’ als enige ouderdier aan voor deze driekleur. Het geeft aan hoeveel vertrouwen ze hebben in deze Koi. Ook ‘Dango’, een ander ouderdier voor de Showa en een Kohaku die nog geen naam draagt hebben succesvol hun eirenen afgezet.

source: http://www.isakoifarm.com/

Over Tiebo Jacobs

Tiebo is initiatiefnemer van KoiQuestion en wordt - terecht - getypeerd als 'Nishikigoi nut'. Hij is reeds meer dan een decennia auteur op het gebied van Koi, leidt het team van journalisten en stelt kritische vragen voor de camera. Hij is altijd bezig met het volgende te gekke idee om de visie van KoiQuestion verder uit te kunnen dragen.

Bezoek mijn website

Reacties

Comments are closed.

Messenger icon
Send us a message via your Messenger App